čtvrtek 18. prosince 2014

Jak se naladit do vánoční atmosféry?

Když jsem s některými lidmi začala mluvit o Vánocích, zjistila jsem, že vůbec nejsou naladění do té pravé vánoční atmosféry a bylo mi to hrozně líto, protože přece jen, Vánoce jsou tu a někteří lidí je ještě vůbec necítí. A tak jsem se rozhodla napsat pár typů jak by jste se do vánoční nálady mohli naladit, pokud tu je někdo takový, kdo třeba je jen částečně a pokud už někdo naladit nepotřebuje, doufejme, že vás třeba inspiruji k využití volného času:)




Škrtací kalendář- na ten už je možná asi pozdě, ale přece jen, si můžete posledních pár dní odškrtat a udělat si malinký kalendář

vánoční pohádky a filmy- zachumlejte se do teplé deky, uvařte si kakao a pusťte si všechny vaše oblíbené vánoční pohádky a filmy ( například Grinch, legendární Lásku nebeskou, legendární parta, sám doma a určitě jich najdete další kvanta)


Výzdoba pokoje- Vyzdobte si svůj pokoj vánočně, u spousty zahran
ičních, ale i českých youtuberek a blogerek najdete spousty DIY, jak si pokoj vyzdobit! A nebo nechte pravocat svojí představivost a kreativitu a něco vymyslete sami, s výsledkem budete určitě spokojeni.

vánoční nákupy- Vyjděte si s kamarádky na vánoční nákupy, podívejte se na rozsvícení vánočního stromečku, sedněte si ke kávě a nakupte sobě a svým blízkým vánoční dárky. Rozhodně vám to zvedne náladu a naladí vás to víc než vánočně.

vánoční trhy- Pokud nejste zrovna příznivci přeplněných obchodu v každém větším městě probíhají vánoční trhy plné svařáku, trdelníků a bůhvíčeho ještě a když na takové trhy vyrazíte, rozhodně litovat nebudete! Omrzely vás snad ty české? V Německu a Rakousku jsou snad nejkrásnější trhy na jakých jsem byla. Drážďany, Vídeň, Berlín a jakékoliv jiné trhy budou překrásné a voňavé.

dopis Ježíškovy- sepiště si vlastní dopis Ježíškovy. Vzpomeňte si na všechno, co by se vám hodilo, co by se vám líbilo a napište si třeba jen sami pro sebe dopis, který vám zaručeně vánoční náladičku povzbudí.

Cukroví- Pokud vám chybí pravá vánoční nálada, cukroví nesmí u žádných vánoc a u žádného vánočního stromečku chybět. A pokud už cukroví máte? Pečte další! U televize a vánočních pohádek to určitě sníte!

vánoční vůně- Co víc vám může připomenout vánoce než vůně perníčků, vanilkových rohlíčku a jiného cukroví? A myslím, že ani svíčky nejsou úplně k zahození.

dárky- Nemám na mysli dárky sami sobě, ale dárky svým blízkých. Vzpomeňte si, co se jim během roku zalíbilo, co rádi nosí, co víte, že by je potěšilo a vydejte se na vánoční nákupy jak pro sebe, tak i pro své blízké.

stromeček- Věřím, že až budete zdobit stromeček, ve vánoční náladě už dávno budete, ale pokud ne, nezoufejte, takhle činnost, to rozhodně hned napraví.


vánoční přespávání- Pozvěte si kamarádky na vánoční přespávání. Upečte si cukroví, pusťte si všelijaké vánoční pohádky a předtím nezapomeňte na tradiční vánoční výzdobu, aby se tohle přespávání lišilo od jiných.

vánoční písničky- No a až budete péct tradiční vánoční cukroví, nezapomeňte si pustit vánoční písničky, které vás rozhýbou, dají do zpěvu a rozhodně vám budou užasným pomocníkem při práci.



Doufám, že se vám moje vánoční ispirace líbila a aspoň trochu vás inspirovala:)
Užívejte poslední dny do Vánoc:)
Natali♥


12 komentářů:

  1. Tak písničky mi už hrají, odškrtávací kalendář jsem si vyrobila, voní mi tu vanilkové svíčky a ve městě jsou vánoční trhy, kde ta atmosféra jde perfektně nasát.. No a filmy - ale na ty se chystám kouknout během prázdnin a samozřejmě u toho pojídat cukroví, které už máme napečené :)
    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. mě letos do vánoční nálady hodně dostaly vánoční filmy a písničky, trhy, nákupy dárků a výzdoba v pokoji :) ten song od Mariah Carey úplně miluji! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo já ho taky zbožňuju a myslí, že ho mám právě z tvojeho článk:D:)

      Vymazat
  3. Písničky,filmy,trhy,cukroví a svíčky. Tyhle věcí mě vtáhly do Vánoční nálady a já už umírám touho aby už byl ten Štědrý Den.
    Písničky poslouchám už někde o poloviny Listopadu,takže konečně můžu poslouchat XmasSongs bez blbých pohledů :D :(
    Cukroví se u nás bude péct teprve zítra, a už se těším až se přejím ♥
    Filmy, prozatím jsem teda viděla jen Sam Doma ale plánují si udělat filmový maratón přes prázdniny :D ajm sou ixajtid :D
    Svíčky jsem si už skoro všechny dopálila a skoro podpálila barák, tak jsem to raději už nechala tak, že mi tady jen zdobí pokoj bez ohně :D
    Úžasný článek !

    http://ilyfuhullv.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle věci asi dokáží vtáhnout nejvíce, protože vidíš vánoční atmosféru i v jiných lidech, což je fajn:)
      Myslím, že touhou umírá skoro každý! Filmy rozhodně dokoukej, maraton je o vánocích nejlepší nápad:)
      To se musí decentně:D

      Vymazat
  4. Udělala jsem skoro všechno, co tu píšeš a pořád se nemůžu správně naladit. Vidím to tak, že to letos nějak překousnu a příští rok... to se musím rozjet.. :) Nejhorši bude Silvestr. :(
    SAKRA, DEJTE MI LÉTO A BUDU SPOKOJENÁ!:(:D
    Marky > little-me.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, ráda, bych s tím nějak pomohla, ale tohle jsou mé jediné nápady:(

      Vymazat
  5. Tak já jsem většinu bodů úspěšně splnila, protože to už je pro mě taková zajetá tradice! <3 Miluju Vánoce, vážně hrozně moc!!!!! Krásně napsané, skvělý článek<3 <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráada, já už to taky většinou dělám automaticky:D Děkuju, mco mě to těší:) <3

      Vymazat
  6. Pěkný článek Natálko :) Koukám jak jsi vůbec mohla tolik bodů sepsat.. :)
    Ale i tak mi to letos nějak připadá, že Vánoce? Co? A "Štědrý den je za čtyři dny? Cože? To ne, mě to vůbec nepříjde." A zaráží mě, že nejsem jediná, že je víc lidí co letos Vánoce jen nějak přežijí..
    Vánoční písničky mě nějak neoslovily, bohůžel. Ale alespoň ty filmy mám nehorázně ráda! Včera jsem viděla Legendární partu.. jéé =D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Kačí:) Nějak ty nápady přicházely:)
      Taky mi to přijde hrozně narychlo, vůbec si to neuvědomuju, přijde mi to moc rychle.
      Legendární parta stojí rozhodně za to!:D :)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥