sobota 27. prosince 2014

Nejšťastnější člověk?

Nedávno mě napadla taková věc, která mě donutila se zastavit a chviličku popřemýšlet a myslím, že mi to popřemýšlení stálo za to.
Znáte to, Vánoce svátky klidu míru a dále, slyšeli jste to stokrát a víckrát už nechcete i když víte, že na tom je určitý podíl pravdy. Ale jsou to taky svátky, nebo spíše dny, obyčejné dny ve kterých si lidé vzájemně činní radost. A když si tu radost činní, dokáží ze sebe udělat nejšťastnějšího člověka? Protože je na světě vůbec někdo, kdo by se dal považovat z a opravdu šťastného člověka. Asi ne. Říkáte si, že by to bylo úplně jiné. A řeknete si, že by to nebylo zajímavé, ale co když ano?




Co kdyby jste jeden měsíc, pouhý měsíc, mohli být nejšťastnější na světě, nebo prostě jen šťastný? Nemít trápení ani nic a možná si říkáte, že to jde, ale teďˇsi sáhněte do paměti a přiznejte si, že se stresujete, uvažujete nad věcmi, které vás nečiní tou šťastnou osobou. A je to škoda. Neříkám, že já to dokážu, ale snažím se. My lidé, si hodně věcí velmi stěžujeme a kdyby jsme se to odnaučili dělat, myslím, že by se nejšťastnější člověk našel. Ba ne, našlo by se jich více. Našli by se lidé, kteří by byli šťastní. A ne jen na pět minut, hodinu či den, kdy mají z něčeho a radost a mají dobrou náladu. Ale lidé, kteří by byli povahově šťastní. To je to, co je opravdu málo lidí.

Jsme šťastní, někdy máme dobré chvilky a máme z něčeho radost, ale je opravdu málo lidí, kteří jsou opravdu povahově neustále veselí a usměvavý. Samozřejmě i ty něco trápí, ale jejich povaha má jmenovka "šťastný"

Chtěla bych takového člověka znát. Osobně znát a jisto jistě to o něm vědět i když moc nevím jak to na sto procent poznat. Co víc, chci tím člověkem být. Nelžete, že by jste jednou nechtěli být nejšťastnější člověk na světě. Nezáviďte a neříkejte, že by to nebylo zajímavé, že by jste snad nepoznali jaký život doopravdy je a že by jste se pak neuměli poradit s tím co příjde. Jojo já vím to znám. Ale věřte. Každý z nás chce být šťastný, Nepoznat smutek a bolest a kdyř už jo, tak jen zřídka, vypořádat se s tím a žít dál. Mít věci a lidi, kteří mu dělají radost a dokáží mu pomoct. Možná, že právě v tom je to kouzlo.

Víte, často slyšíte nebo aspoň slyším otázku "Kdo je podle tebe nejšťastnější člověk?" Snažte se, si svůj život udělat tak, aby jste odpověď na tuhle otázku znali. A ne na pět minut, hodinu, den. Ale na dlouhou dobu. A nejlépe na celý život. Aby jste mohli říct, že to jste vy. A nejen vy, ale každý kolem vás. Že každý kolem vás, muže být šťastný.


13 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Já osobně jsem typ, který se dokáže radovat z maličkosti a je pořád usměvavý, veselý a stále se směje (i přesto, že uvnitř to křičí a slzy tečou proudem).
    Určitě existují ti, kteří jsou opravdu šťastní a já jim to ze srdce přeji... ne, přeji všem, aby byli šťastní.
    www.fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dobře, že jsi šťastná, teď už jen jestli jsi doopravdy šťastná, když si uvnitř smutná. Já když jsem šťastná tak jsem prostě šťastná a když jsem smutná tak to jde obvykle vidět, protože se před svými blízký neumím přetvařovat, tak mě zajímá, jestli jsi někdy doopravdy šťastná?
      To já taky))

      Vymazat
  3. Podle mě to tak nejspíš patří. Den, dva být bez starostí a smát se, ležet a odpočívat a třetí den zjistit, že jsem na něco zapomněla a začít se stresovat zda to ještě můžu stihnout. Oproti myšlence tvého článku to zní hrozně. Ale bohužel realističtěji, pro mě.
    Nejspíš bych mohla říct, že vím jak vypadá štěstí a radost. Když jsem s kamarády, bez starostí, nikdo neřeší co mám oblečeného a jak jsem učesaná. Prostě skáčeme do vody a smějeme se. A uvnitř sebe cítím jakou z toho mám radost. Jako by mi z hrudi to štěstí mohlo vyskočit. Zní to komicky. =D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec to nezní komicky zní to hezky, ale jen musíš udělat věci proto, aby to tak bylo déle, více!:)

      Vymazat
  4. super článek :) sama se snažím poslední rok neřešit věci, co nemůžu změnit, užívat si krásné
    chvilky a být šťastná, jenže je tu někdy i něco, kvůli čemu nemůžu být déle než jeden den, ale
    beru život jako takovou horskou dráhu, chvíli je všechno na nic a pak se to třeba zlepší a svět je
    zase krásný, já se cítím štastná a užívám si to dokud můžu :) hlavní je brát věci s nadhledem
    a ten úsměv neztrácet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      To je jedině dobře, snad ti to dlouho vydrží!:)
      Horská dráha, to je přesné přirovnání!
      Přesně tak, s nadhledem a s úsměvem!:)

      Vymazat
  5. pekne napísané :) ale momentálne nemám vôbec náladu stať sa najšťastnejším človekom, keďže som vcelku smutná.. nejako mám málo tých pravých šťastných chvílok :)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Doufám, že se to, co nejdřív spraví!:)

      Vymazat
  6. Kvalitný článok :)
    Inak, každý človek je svojim spôsobom šťastný a ani si to nemusí uvedomiť :) je zaujímavé, že niekedy aj najjednoduchšia vec dokáže človeka rozveseliť!
    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      Ano, jenže zlé je, že si to někdy někdo neuvědomí:D Přesně to je na tom hezké:)

      Vymazat
  7. Já jsem ten typ člověka, který je celý den dejme tomu, že šťastný ale pak když jsem třeba v posteli a vzpomínám, všechno to na mě spadne a já se potápím v slzách.
    Jedno z mých předsevzetí v roku 2015 je těšit se z maličkosti :) Dělat jiné lidi veselé, protože nic není hezčího než vidět mou nejlepší kamarádku/rodinu veselou :)
    Strašně hezky jsi to zase vystihla! :) ♥

    http://ilyfuhullv.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jasné, že člověk nebude šťastný ustavičně, ale nesmí se tomu tak oddat!
      To je hezké předsevzetí!:)
      Děkuju:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥