pátek 5. prosince 2014

Otevři oči!

Znáte ty dny, týdny, nebo v některých mých případech i měsíce, kdy žijete v naprostém nevědomí. Kde se kolem vás něco děje, děje se toho spousty a lidé vás na to dokonce i upozorňují a vy si říkáte, že to není pravda a je to jedno, že si vymýšlí, jen vás chtějí stáhnout níž a vy tomu dále nevěnujete pozornost. A pak, vám jednou někdo řekne to, co vám říká každý, ale tentokrát, to uvidíte jinak.. ?




Už půlroku žijete pořád neustále v tom samém koloběhu dění. Už půlroku, si zvykáte na tu velkou změnu, na všechno. Už půlroku se snažíte získat odpověď na tak prostou otázku. Proč? A už půlroku tu odpověď nemůžete najít. Nedokážete najít způsob, kterým by to fungovalo, kterým by to šlo všechno do sebe, prostě už vám u úplného konce přijde, že ani takový důvod neexistuje.
Ale pak, pak vám člověk řekne to, co už vlastně slýcháte několik měsíců. Denně to samé, ta stejné osoba, ty stejné slova, pořád a pořád dokola, že už by snad nebyl den, kdy by jste to neslyšeli. Bylo by to neobvyklé. Jako by jste si ráno nevyčistili zuby.
Ale teď to jednou uslyšíte, uslyšíte to stejně, ale zároveň úplně jinak. Víte, že je to upřímné a potřebujete o tom mluvit, chcete vědět víc a víc. A najednou, jako by se vám otevřeli oči. 



Jakoby všechno to, co slyšíte a co vám přišlo nepochopitelné je najednou nad všechno jasné. Nevidíte jiné východisko, jiný způsob, prostě všechno, co všichni říkali, je vlastně pravda. Všechno to do sebe zapadá. Přijde vám, jako by jste celou dobu spali a měli vnímání vypnuté. Všechno, co jste kdysi brali za normální, vám najednou dochází, že bylo něco neuvěřitelně vzácného, jiného a vlastně i neuvěřitelně krásného a vy jste s na to celou dobu dívali jako na normální věc.

Měli jste celou dobu zavřené oči. Všichni to viděli, jen vy sami ne. Všem to došlo, jen vám ne. Vy jste ti pozadu. Oči se najednou pomalu otvírají, všechno vidí jinak a na všechno se i dívají jinak. Všechno k čemu se vrátí, vidím jinak, všechno to do sebe zapadá a je to naprosto jasné.
A vy? Vy jste to neviděli. Říkáte si, jak jste mohli být tak slepý. Jak jste mohli nenarazit, když jste měli zavřené oči. A pak vlastně zjistíte, že jste narazili, Protože tam kde byla šance, tam jsme ji neviděli. Tam jsme jí nebrali. Všichni to viděli a vy ne. Došlo nám to až teď, když jsou oči otevřené a všechno už zmizlo, takž to nemůžeme vidět pořádně.


Vy vlastně zjistíte, že lidé tentokrát nebyli zdroj drbů, blbých keců, ale že když to říkali všichni, asi měli pravdu a nechtěli vás jen naštvat. Že lidi okolo vás, jsou ti co to viděli, uvědomili si to, a řekli vám to, aby vám to ublížilo. Vy jste ale nevěřili, oči nechali zavřené a vlastní chybou jsme dovolili náraz. Velký náraz, který by nenastal, kdyby jsme nechali oči otevřené a pořádně s dívali a možná věřili, že
tam ten sloup fakt je, jak to říkali všichni okolo.

6 komentářů:

  1. Četeš mi moje myšlenky? člověk je někdy tak slepý a myslí si že nic není pravda, a najednou se probereš, a všechno pravda je...a uvědomíš si že se ti všichni smějou, a pokud jsou tu nějací co ne, tak pomalu ale jistě v tom smějícím se davu mizí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to je ono, ani nevíš jak moc ráda jsem, že to někdo chápe, i když nepřeju nikomu tohle všechno, a když se nesmějou, tak říkají, že si to celou dobu mysleli, jen to neřekli..

      Vymazat
  2. Krásně napsáno, vážně!:)
    Párkrát se mi to stalo, ale jen na krátkou dobu i tak to bylo pak nepříjemné zjistit, kolik toho člověk dokáže za krátký čas propásnout.. :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      Je smutné, se pak ohlížet dozadu a vidět to, co jsi předtím nedokázal zaregistrovat..

      Vymazat
  3. Krásně napsané.
    Tohle znám. Možná trošku jinak, ale znám. Nechci věřit tomu, že to je pravda. Nechci věřit tomu, že tam ten "sloup?" opravdu je a tak se rozhodnu tam jít, jít tam jako by tam nestál a potom do něj narazím. Protože tam opravdu je. A vše musím dělat znovu. Za všechno se omluvit a přiznat si další chybu..

    http://blogilateskaty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      Ano, přiznat si další chybu, kterou jsme přitom mohli s úsměvem na tváři obejít..

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥