sobota 20. prosince 2014

World around you needs your smile

Poslední dobou, čítám a slyším hrozně moc věcí typu "Nedokážu se smát, jsem na to moc ublížen". Věty toho, jak jsou lidé okolo mě smutní. Jak si nedokáži poradit s věcmi, protože jsou moc komplikované. Jak se před vánoci nedokáží smát a místo vánočních nákupů se sami doma utápí ve svých slzách, fotek jako vzpomínek a přemítají si v hlavě ten nekonečný film, který se skládá z malinkých střípek smutku, které skládají do jednoho velikánského obrazu, který jim tak moc ubližujeme. Byla jsem jedním z nich, ale řekla jsem si, že dost. Že stačí, že to takhle prostě nebude.




Nejen, že mě bolely věci, které byly samy v mojí hlavě, ale bolely mě ty pohledy a ty smutné věty všech. Ať už to byl někdo z rodiny, ze třídy, z kamarádu a nebo jen když jsem o tom četla článek. Bylo mi to líto. Ano lítost je svině, ale mě bylo líto toho, že lidé se na vánoce utápí ve svém vlastním smutku. Bylo mi to nepříjemné a nedalo mi to spát. Myslela jsem na to, jak lidem, ke kterým mám přístup, udělat radost. Jakoukoliv malou drobnou radost, jak jim pomoc, aby se aspoň před vánoci smáli. Aby se netopili ve zklamaní, podrazu, nechápání od lidí a aby se nepropadali níž a níž v sebe. Aby byli šťastní. Na ten krásný vánoční moment byli šťastní. Aby když si všichni budou vyměňovat dárky, mysleli na to, jak jim úsměvem lidí dělá radost a jak si všechno užili. Aby mysleli na to, jak je to všechno krásný, protože jsou vánoce a nemysleli na to, že když tenhle dárek kupovali, vlastně měli slzy v očích, protože už se ta bolest nedala překousnou.



Jak ráda, bych teď od všech těch lidí upřímně slyšela, že jsou šťastní, že se těší na Vánoce a že se o vánocích nebudou utápět ve svých slzách, ale budou sedět v rodinném kruhu a smát se tak nahlas, že to uslyší i sousedi a že si budou užívat každý moment, aby mohli vzpomínat na ty nejkrásnější zážitky z Vánoc.

A tak vám všem chci dát jednu drobnou radu. Pošlete ty problémy do prdele. Rozlučte se s nimi. Hoďte je za hlavu. Problémy jsou svině, buďte svině i vy. Projděte kolem nich, hoďte si vlasy a zvedněte si bradu nahoru. Buďte vítěz. Vezměte kamarádku, vyrašte na vánoční nákupy, někam si sednou a smát se. Řekněte všemu ať vám to políbí prdel a čau. Prostě ať to odejde. Nemyslete na to, jděte ven, pryč, daleko od toho, kde jste ty problémy nechali. Nemá to cenu. Napište si dopis Ježíškovi, dělejte cokoliv, jen se nad svými problémy nezastavujte a věřte, že vám bude líp a že se všem okolo vás bude líp číst a poslouchat od vás, že jste právě teď šťastní. A že i vám to bude dělat lepší a krásnější vánoce. Protože přece jen? Co máte z toho všeho utápěni a přemýšlení? Zarudlé oči, no super a přemýšleli jste nad tím, co by jste měli z krásně prožitých vánoc a šťastných dnů? Ano, nejkrásnější pocit a vzpomínky. Myslete na to, že svět a lidi kolem vás, váš úsměv potřebují a třeba je i motivuje. Tak do toho! Užijte si ty nejkrásnější Vánoce s úsměvem.





10 komentářů:

  1. Krásny článok, zase :)
    Mala som teraz pred Vianocami úplne rovnaký pocit. Tak zúfalo som sa snažila pomôcť, až sa mi zdá, že som to prepískla. Ale máš pravdu, Vianoce sú len raz do roka a preto si ich musíme užiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to jsem ráda:)
      Už jen kvůli tomu, že jsou jednou do roka, by jsme si je měli užívat:)) Hlavně, je to svátek na který většinou vzpomínáme, tak je lepší si vzpomenout na jeho hezké prožití než to smutné:)

      Vymazat
  2. Boží článek Natali!:3:)
    Je to už ubíjející chodit po ulici a vídat ty smutné,zklamané obličeje bez úsměvu každý den...:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      Je to ubíjející vždycky, ale před vánoci, to je ještě víc smutné..

      Vymazat
  3. Když jsem tenhle článek přečetla, na chvíli jsem se zastavila a popřemýšlela o svých posledních dnech. Pomalu už neznám neprobrečené noci. Strašně mě to mrzí, a dokonce se na ty Vánoce už ani moc netěším. Nejde o ten sníh, že není a kdyby byl bylo by to lepší ale o všechny ty lidi, které to už prostě nebaví. Jako třeba mojí mamku...
    Ani nevíš jak moc bych chtěla to všechno hodit za hlavu a smát se, ale nejde to. I když se sebevíc snažím. A právě proto, hledám ty důvody k úsměvu. Dneska to byl tvůj článek ♥

    http://ilyfuhullv.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, hrozně lehce se mi říká, hoď to za hlavu, ale někdy prostě musíš zkusit jít, skousni to, usměj se. Hlavně si najdi tu svojí motivaci. Ten dobrej den. Toho se drž. Zkus v sobě najít a trošku té svině, ale zároveň usměvavé holky a já budu jen doufat, že ti to pomůže:) Hledej úsměvy dál, hodně štěstí!:)
      Děkuju♥

      Vymazat
  4. Milujem Vianoce , usmievam sa milujem tento čas je kúzelný , som šťastná , ale po tom to pominie ako všetko užasné a ostanú z toho smutné trosky.Problémom nikdy neujdeš buď ich vyriešiš alebo ťa dobehnú :) super článok :)
    http://libertepaixegalite.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak,Vánoce jsou krásný čas, ale já nepochopím, proč se v náš všech skládá tolik smutku, proč je to to převladající..
      Děkuju:)

      Vymazat
  5. Lehce se řekne, hůř udělá, ale máš pravdu. Vánoce jsou jen jednou za rok, měli bychom si je užít. Můj problém ale je ten, že na mě ještě nenajela ta vánoční atmosféra. Prošla jsem si vánoční Prahu, byla v kavárnách s vánoční výzdobou, všechno možný, ale pořád nic. Sníh by možná pomohl. :D
    Marky > little-me.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je pravda, ale když by se člověk opravdu hodně snažil, šlo by to, ale jde o ten vlastní pocit.
      Tak to už nevím, jak by šlo pomoc, asi to chce vážně ten sníh, ale toho se letos asi nedočkáme:D

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥