středa 11. února 2015

Ať už je tu jaro!!

Dlouhou dobu jsem nedokázala odpovědět na otázku "Jaké je tvoje neoblíbenější roční období?" Vždycky to u mě totiž fungovalo tak, že když už byla zima moc dlouho, chtěla jsem léto a když už jsem se víc jak dva měsíce potila a nemohla s tím nic dělat, chtěla jsem zimu. Jenže má představa zimy, bylo stavění sněhuláka, chumlání se do šály a koulování se. A představa léta stráveného v plavkách u vody. Takže prosím vás, nechápu, kde jste vzaly, že zima je slunku v -2 stupních a že léto mám prožívat namáčknuta v autobuse zrovna, když je nějaká ta dopravní zácpa a já si nemůžu sednout. Obě období mám ráda, ale nemám ráda extrémy a tyhle dvě období extrém jsou. Buď hrozného horka, nebo ukrutné a nekonečné zimy. No a podzim je přece hrozně fádní a tak jsem postupem let zjistila, že jaro mě neomrzí nikdy. Je to období, na které se vždycky těším a celé ty tři nebo dva měsíce, podle toho, jak dlouho čekám, si ho užívám. Je to krásné období a vy kdo si to neuvědomujte, vám to hned vysvětlím.
V zimě je moc velká zima, v létě moc velké horko. Udělejme kompromis a máte jaro. Na jaře snad celé dny svítí sluníčko, které neúprosně volá ven a většina z nás nedokáže odolat pokud nesedíte ve škole a nesnažíte se přesvědčit učitele, že za takového počasí, je snad trestné psát testy a zkoušet .Ale do toho krásného slunného dne, maličko fouká větřík a po celém okolí roznáší naši radost. Je to krásné počasí. Ale nikdy by to nemělo takovou atmosféru, nebýt toho všeho, co začíná kvést a co se začíná probouzet čítanka nebo učebnice přírodovědy ze třetí třídy level 99, joojo.   Možná to zní všechno jako kýč, ale je to přesně tak, jak to říkám. Pokud se mě zeptáte, v jakém ročním období je Praha nejkrásnější, řeknu vám jaro. Proč? Co bych vám to říkala, přijeďte se podívat, protože Praha je sice krásná, ale není nic krásnějšího, než ji vidět zalitou sluncem, jak všechny památky oslňuje slunce a jak se vody Vltavy třpytí za prvního jarního slunce. A jestli se ptáte na nejkrásnější místo, kam jít na jarní piknik a oslavit tak příchod jara v plném proudu, jednoznačně Petřín. Neznám nic půvabnějšího, než vidět růžové a bílé květy stromů, smějící se na slunci a volající davy lidí z ulic, aby se přišli podívat blíž a vyfotili se u toho, jo všichni poslechnou a pak se vyšplhat na vrchy Petřína do parků a sledovat okolní svět dole, dívat se na kvetoucí stromy a vidět Pražský hrad ozářený jarním sluncem. Ne silným, ale ne slabým. Snad vám ani nedokážu popsat tu úžasnou atmosféru, ale přesvědčte si o ní sami!:)

A to, co je na jaře rozhodně zaručeně a stoprocentně nejromantičtější, jsou lodičky. Vltava se třpytí ne slunci a odráží se do ní obrazce těch nejkrásnějších památek, které v tom slunci vypadají tak kouzelně. Ze stromů se do Vltavy pouští barevné květy a pokud poplujete kolem Střeleckého ostrova, budete uneseni tou krásou. Každé jaro chodím aspoň jednou týdně na Střelecký ostrov a jen tak tam sedím ve stínu a pozoruju to všechno kolem sebe. co je zalité sluncem. Tohle místo není nikdy krásnější, než v období, které nás čeká. Na jaře. 

A hlavně, v zimě je oblečení všech tak nudné, jednotvárné a jednobarevné. No schválně se přihlaste, kdo už se těší, až hrábne na dno skříně a vytáhne oblíbené šaty, sukně a nebude řešit, kolik dalších tun vrstev se na to vejde a nacpe. No já se teda rozhodně hlásím. Každý den, když jdu teď v zimně po schodech, vidím ty stejné barvy. Zelené a černé bundy, sem tam nějaká šedá a modré nebo černé džíny. Jedíné, co to může zachránit, jsou čepky a šály. Kdežto na jaře, je počasí, tak příjemné, že už si každý vezme sukni, nebo šaty, oblíbené kraťasy a barevně to sladí, ale ví, že se v tom nebude potit a nebude se to na něj lepit jak v létě. Příjemný větřík ho hezky profoukne, ale zima vám zaručeně nebude. Slunce vás bude vítat každým dnem a celým dnem vás bude doprovázet a jestli se na jaře vydáte na procházku, kolem oblíbených míst, rozhodně s tím nic nezkazíte. Jen nezapomeňte na vaše oblíbené šaty, sukně nebo kraťasy a zahoďte nudné kabáty, zimní boty já frajer si teď zrovna jedny koupila, džíny a nejtlustší svetry. 
A horké čaje a kávy doma u televize vyměňte za zmrzliny na krásnou jarní procházku!

Tak co, těšíte se na jaro stejně jako já? 
A teď trochu originality
Jaké je vaše oblíbené roční období a proč? 

16 komentářů:

  1. Moje oblíbené je jaro - rostou mi mé oblíbené kytky. Tulipán a šeřík. :) A můžu chodit ven, niž by ze mě byl rampouch.
    Pak léto - miluji teplo, světlo a večerní procházky, kdy mám jen lehký svetřík.
    Mám ráda podzim - barevné listí a spousty blbnutí v něm.
    Nemám ráda zimu. Ani když je sníh. Je to studené, mokré a zebe to. Já jsem jak rampouch, je mi zima a i když mám 150vrstev, stejně je mi zima. A můj pes má sníh po celém břiše, za ušima a... ne, zimu nebrat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář:D
      Vzala jsi to stručně:D Někdy je i zima krásná, ale obvykle je beze sněhu, takže je to spíš jak podzim bez listů a s větší zimou:D

      Vymazat
  2. Ja sa už strašne teším na jar! Mám rada všetky ročné obdobia, každé ma svoje čaro :) Myslím si, že zma to má už nahnuté, sneh sa topí... Aspon teda tu. Nech už je tá jar! :)

    http://zoniaworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaro už se blíží, to je pravda, která mě těší:)
      Ano, je pravda, že má každé období svoje kouzlo, teď už jen záleží na tom, jestli se letos, to kouzlo ukáže:)

      Vymazat
  3. aj ja už čakám na jar <3 neviem sa dočkať až vyskúšam nové trendy :) plus vtedy je tak pekne ani teplo ani zima a krásne kvitne všetko ❀ ♥
    zimu nemám rada lebo som "mrznúci" typ

    ❀ Kflori Le Jasmine ❀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že už brzo přijde♥
      Myslím, že trendy budou stát letos za to!:)

      Vymazat
  4. V tomhle podání to zní opravdu krásně<3 :)
    Ale i tak si pořád budu stát za tím, že mám nejraději ty nejteplejší dny, které může nabídnou podzim :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taktiež čakám na jar :D zimu som nemala nikdy veľmi v láske a tento rok ani trochu. Ten sneh čo napadá ma vždy dokáže tak znechutiť až škoda reči. Aj keď treba uznať že je pekné keď vonku sneží :D Nemôžem sa dočkať až na jar vytiahnem pennyboard a o lete ani nehovorím! Super článok:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem sama:D
      Kdyby byl aspoň ten sníh, neřeknu ani slovo, ale já sníh viděla asi jen 4 dny a to jena celou dlouhou zimu sakra málo:D
      Děkuju:)

      Vymazat
  6. Já musím říct, že asi opravdu nejoblíbenější období nemám. Mám ráda všechny, kromě podzimu. Každé z nich je pro mě něčím kouzelné. :) A jak si popisovala tu Prahy, ááh. Musím jet někdy na jaře do Prahy! :D
    Pěkný článek :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podzim, taky moc nemusím, ale nějak si na něm dokážu najít i to pěkné:)
      Doufám, že tě pak někde potkám:D
      Děkuju:))

      Vymazat
  7. na jaro se hrozně těším, na všechno to jarní oblečení, zmrzlinu, sluníčko, rozkvetlé stromy a
    spoustu dalších věcí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky se moc těším na jaro :) Na květiny a slunce!
    ~~~~
    Budu ráda když navštívíš můj nový blog a zanecháš nějaký milý komentář :') ♥
    http://lehoneyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že už to tu bude brzo:))

      Ráda se podívám na nový blog:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥