neděle 1. února 2015

Nedělní odpočinek-jaký byl leden?

Jak by jste shrnuli měsíc v jednom článku? Někdy to je hodně komplikované, ale leden mi nedělá problém. Leden je pro mě trošku zapomenutý a zbytečný měsíc. Jediné, co se v něm většinou děje je neúnosný návrat do školy a uzavírka klasifikace za první pololetí. Potom na jeden den "pa" a jeden den si můžete lenošit doma. Naštěstí tenhle rok, jsme si z toho udělali prodloužený víkend, takže aspoň nějaký efekt, to mělo. Ale když budete na konce tohoto roku vzpomínat na to, co se dělo v lednu, na tohle si vůbec nevzpomenete. Nebo aspoň já. Prostě zapomenutý měsíc, ve kterém si nikdy neděje nic zajímavého jenom mi přijde, že to je příprava na zbylých 11 měsíců. Máte to tak stejně?



V lednu se mi celkem dařilo. Většinu času se nedělo nic co by mi bránilo ve smíchu a na prstech jedné ruky bych spočítala chvile, kdy mi nebylo do smíchu, ale to bylo spíš kvůli nějaké hodně blbé známce, která se mi zrovna teď moc nehodila. I když tenhle měsíc nebyl ničím specifický a klidně by byl i k zahození, líbil se mi. Byl takový pozitivní, díky lidem, které jsem poznala, které jsem ho mohla vidět a s kterými jsem mohla být.

Leden byl hodně rychle. Nevím, jestli to tak přijde jen mě, nebo ty 4 týdne vážně tak rychle udělali. Vždycky jsem si říkala " týjo, únor a věci, co se dějí v únoru jsou tak daleko" Ale teď mi přijde, že mám všechny ty týdny února na dosah ruky.

na lednu nemám ráda, je to hrozně nepopsatelné počasí. Jednou už se zdá, že za chvíli bude jaro a my si budeme užívat v šatech, sukních a cestou za školy si budeme kupovat zmrzlinu a už už se chystáme vytáhnout sluneční brýle, když v tom se druhý den zdá, že si o víkendu ještě zajedeme zalyžovat, oblékáme na sebe nespočet vrstev a místo zmrzliny, by jsme si spíš dali horký čaj, nebo víte co? radši už byli doma v teple.


V prosinci, jsem si řekla, že udělám leden víc specifický, ale s lednem nic udělat prostě nejde. Ale vím, že když si vzpomenu na leden, vzpomenu si na pár nových lidí, které jsem poznala, na lidi, které jsem chtěla v lednu zakopat a v neposlední řadě na olympiádu z němčiny.

I tak jsem si dala, ale na měsíc leden pár věcí, které jsem chtěla zvládnout. Taková menší předsevzetí, která hodlám podnikat každý měsíc. Přišlo mi na hlavu dávat si milion předsevzetí na celý rok, takže jsem si dala dvě velké, které chci dodržovat pořád a pak menší, které si každým koncem měsíce napíšu.
Jedno z mých předsevzetí bylo knižní. Nevím jak vy, ale já jsem byla vždycky zvyklá, že mám jednu knížku na týden takže za měsíc čtyři knížky, to mi přišlo celkem slušný. Ale celý školní rok, čtu úplně minimálně. Když jsem psala v prosince čtenářský deník, od září jsem tam měla snad jen šest knížek, tak jsem si řekla, že se vrátím zpátky ke čtení a za  ten měsíc přečtu aspoň jednu knížku. Teď si, ale uvědomuju, že jsem laťku mohla dát výš, protože jsem za leden přečetla už knížky dvě a v posledních dnech začala číst třetí a to jsem se ještě neustále učila. Doufám, že v učení bude únor lepší.
Po Vánocích jsem se opět více vrátila ke zdravé stravě a hned mi bylo líp, i když po skoro měsíci jedení všeho, bylo těžké se začít zase omezovat a zvykat si spíš na ovoce než na koláčky. Ale na konci měsíce snad můžu říct, že se celkem povedlo a v únoru snad můžu pokračovat.

No a pololetní prázdniny? Musím říct, že jsem je celé prolenošila. V pátek jsem vstala na oběd a odpoledne jsme jely se sestrou do kavárny. Dala jsem si výtečná cheescake a velkou kávu a po kavárně jsme jely i s maminkou do kina na nový film "S láskou Rosie" Trošku mě štve, že jsem si první nepřečetla knížku, dělám to vždycky, ale nelituju, že jsem šla, protože film je hrozně hezký a vtipný a kdo je na takové ty romantické komedie, tohle nesmí vynechat.
A v sobotu jsme byli na obědě na pizzu a přijeli jsme domů až kolem 5 a pak už jsem jen seděla u televize a četla. No dneska se chystám nachystat do školy to chci vidět a pak se vrhnu na čtení.

Jaké byly vaše prázdniny a co chystáte na dnešek? 

No a co si plánuju na únor?
Snad mi stále vydrží to zdravé jezení, protože mě to baví. Víc se hlídám, nejím všechno a nepřejídám se. Dále snad, že bych za únor chtěla přečíst další dvě knížky a hlavně si chci únor užít, protože mě toho spousta čeká.

A co si plánujete na únor vy? 

6 komentářů:

  1. Super článek! :)
    No, jsme na tom úplně stejně. Leden je pro mě jaksi k zahození, myslím, že nějak výrazně na něj vzpomínat nebudu.
    Pololetní prázdniny jsem také jen prolenošila, dočetla knížku o které jsem mimochodem zrovna psala "recenzi" http://music-life-story.blogspot.cz/2015/02/dobrodruzna-cesta-se-stoletym-starikem.html a objednala si další dvě knížky. :)
    Na únor mám plánů hodně. O jarňákách pojedeme do Alp, pak kino 50 odstínů šedi a nějaké maturáky. :) Po dlouhém marození se také můžu vrátit k mému oblíbenému cvičení a jak si psala o stravě, tak musím říct, že ji taky dodržuji zdravější. Už déle, ale přece jenom.. ty Vánoce. :) Užij si únor a ať je lepší než leden! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)

      To si článek určitě přečtu, knížku jsem četla tak mě zajímá tvůj názor:)
      Já už si maturáky odbyla, ale i tak mě toho čeká spousta, tak snad to zvládnu:)
      Děkuju, ty taky!:)

      Vymazat
  2. pěkný článek :) také mi leden utekl hrozně rychle, přitom byl každoročně pro mě nekonečně
    dlouhým měsícem :D poslední dobou se také snažím lépe jíst, méně, zdravěji ... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      Taky mi to vždycky přišlo jako nekonečný měsíc, ale teď byl pryč nějak rychle:D

      Vymazat
  3. Já jsem bohužel žádné prázdniny neměla, ale byla jsem v pátek na semináři, takže jsem byla před 12 už doma, tak jsem měla takový odpočinkový den :)
    Leden utekl nekonečně rychle a už vidím jak takhle uteče i zbytek roku a bude tu zase leden :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň nějaký odpočinek byl:))
      Nevím jestli to je dobře nebo špatně:D

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥