pondělí 29. prosince 2014

Novoroční předsevzetí 2014?

Nikdy jsem si žádné novoroční předsevzetí nedávala. Nevěřila jsem tomu, nevěřila jsem sobě. Ale v poslední době jsem zjistila, že jsem v celku pozitivní člověk, nebo aspoň v poslední době mi to tak přijde, no tak jsem se rozhodla dát si letos nějaké ty předsevzetí. Nikdy jsem změnu čísla roku moc neprožívala. Byla jsem u toho pohodová, jako jsem u většiny věcí. No prostě nový jiný číslo, do prázdnin budu psát pořád starý rok a pak když se to konečně začnu učit, psát dobrý rok, přijde zase nový rok a celé učení na novo. No nevadí, aspoň to je sranda. No tak jsem si řekla, že mi nemůže být všechno tak fuk a zároveň se na všechno těšit a prožívat až moc všechno to hezký, což je dobře, ale, řekla jsem si, že letos vezmu za dobrý konec i ten nový rok když už je to tu. Normální den, jako každý den, jen další možnost být s přáteli, rodinou a sníst kupu jídla nehřešit tolik jako.. no za normálního dne.



Předsevzetí je podle mě hezká věc. Mít nějakou nadějí a cíl, který chcete dokázat a na začátku příštího roku si říct "No tak jsem to dokázala, povedlo se mi to, jsem na sebe fakt hrdá! Přijde mi to vždycky tak snadné. Dokázat to. Mám horu času. Ale pak to nějak uteče. Je to velmi a když říkám velmi, tak myslím opravdu velmi rychle pryč, a věci, co byli nedávno předsevzetím, jsou teď jenom další body, které mi popsaly papír a tím skončily.

Mít cíl je sice hrozně fájn věc, ale ještě víc fájn věc, dokonce hrozně krásná věc, je za tím cílem jít, a to, co vás čeká na to úplném konci, tedy dosáhnutí toho konce, je ten nejkrásnější pocit. Trošku mě mrzí, že jsem si už dáno nedávala předsevzetí a když ani, vydrželo mi to týden a pak jsem zapomněla, že něco takového vůbec existuje.


Ale co, nový rok nové naděje, nové slevy v obchodech prostě je všechno nové, takže i já se pozměním s předsevzetími a letos, si snad poprvé dám doopravdické předsevzetí a budu se snažit ho splnit. Ano teď se mi to říká hrozně lacino a přijde mě to draho, ale prostě chci za rok zažít ten úžasný pocit, že jsem to dokázala. Myslím, že ten pocit je mnohem lepší, než to, že to přijde draho. Co vůbec myslím draho. Úsilí, snaha a to je pro mě momentálně nekonečné.

Protože myslím, že tenhle rok, by měl stát za to a měla bych si ho užít a nic nelitovat, stejně jako vy všichni. Neptejte se proč. Prostě to jen cítím v kostech.

A abych se pak nemohla vymlouvat, že si nepamatuju co jsem vlastně v těch svých kostech cítila, sepsala jsem to a rozhodla jsem se o to s vámi podělit a třeba vás inspirovat.

Užít si každý měsíc
-můj minulý článek byl vzpomínkový a když jsem tak hledala ty fotky, byla jsem ráda, za ty vzpomínky, ale jen některé mi přišli typické pro ten měsíc a proto bych tenhle rok, chtěla 12x ročně zažít něco, být někde, na co bych si i v prosinci vzpomněla. A že to je dlouhá doba. No a kdyby se nic takového nenašlo, chci aspoň udělat kamarádské přespávání jako v Americe a nebo udělat nějaký babinec čí babinec s klukama. Bez těch to přece nejde. Jen, aby byl každý měsíc užitý, vysmátý a ráda bych na něj vzpomínala!

Vařit, péct
- už od mala pomáhám vždycky s vařením a se vším v kuchyni a dokážu sama vyčarovat oběd, ale nejsou to žádné delikatesy ani umělecké jídla a rozhodně si se složitějšími jídly neporadím úplně sama a to hlavně s masem. Ano v létě jsem se zlepšila, ale prostě bych do příštího roku chtěla Štědrovečerní večeři připravit sama. Nebo aspoň hlavní chod, co říkáte?
Pečení, v tom jsem celkem machr,nechci se chválit, ale svoje cukrářské výtvory miluju, ale i v tom se chci zlepšit, cukrářský kurz a precizní makronky jako z Pařížské restaurace by snad na příští Silvestrovské párty nesměli chybět!

Dělat radost
Jak se znám, vím, že nebudu chodit po ulicí a dělat lidem radost, maximálně co umím, je usmát se na ně a doufat, že je to zahřeje na srdci. A tak aspoň co chci, je dělat radost svým blízkých. Kdykoliv  budou mít narozeniny nebo svátek, chci je překvapit, samozřejmě mile a dát jím dárek na který budou celý rok vzpomínat a celkově chci svým blízkých dělat radost tak, že až budou novoroční přípitky a vzpomínky na uplynulý rok 2015, aby se vzpomnělo na to, jak jsem jim něčím udělala radost a ještě teď jsme se tomu smáli.

Rodina, přátelé
To nějak souvisí s minulým bodem. Chci víc trávit čas s rodinou a přáteli. I když s rodinou trávím většinu času, tak to jen chci, aby to tak zůstalo a bylo to s nima skvělé jako letos, ale mám pocit, že se svými přteli jsem velmi málo. Skončí škola a pak se neděje nic a ti, co jsou mimo školu, s těmi jsem také málo, takže doufám, že to letos napravím a bude víc přespávání, kina, posezení v kavárně na dortíku a podobné!

Focení
To opět souvisí s minulým bodem. Chci více fotit. A ne jen sebe a epické fotky které plánuj, ale chci více fotky s přáteli, aby na každou událost a procházku byla malá vzpomínka a to fotka. Fotka, která se během týdne ocitne v mém pokoji v rámečku, kterých tam během roku doufám spousty přibude!

Blog
Když jsem blog před půlrokem vytvářela, vůbec jsem s ním nezamýšlela do budoucna, vlastně jsem nezamýšlela nic, ale asi jste si všimli, že mě to dost chytlo, takže doufám, že čtenářů, kteří mě budou číst rádi bude jen přibývat a příští rok se uvidíme znovu, třeba u podobného článku!:)

Balet
No a posledním bodem je balet. Docela mám obavy, že s tím do konce ledna seknu. A to vůbec nechci, ale moje kolena mi to opravdu nedovolují, takže doufám, že ortoped neřekne " skonči" ale " na tady máš léky, ber je, uleví se ti a všechno bude růžový." Dobře vím, že měsíční bolesti mi asi jen tak nevyléčí, ale prostě chci, aby se mi kolena zlepšili a já mohla příští rok, být zas a opět na vánočním vystoupení. Nebo aspoň na tom letním. Takž spíš menší přání, ale předsevzetí to, že to zvládnu!


Co vy a vaše předsevzetí, dáváte si letos nějaké? Podělte se se mnou v komentářích:)
Přeji vám krásně prožití Silvestru a hodně štěstí a lásky do nového roku. 
Vaše Natali♥

7 komentářů:

  1. Tie predsavzatia sú zlaté a myslím, že nie sú nesplniteľné :) Verím, že sa ti podarí väčšinu z nich splniť :) Ja si žiadne veľké nedávam, práve z toho dôvodu, že by som ich asi nesplnila...snáď len, aby som bola na ľudí okolo seba milšia a užívala si každú chvíľu tak, ako sa len dá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, snad se mi to povede:)
      Snad se to vydaří:)

      Vymazat
  2. Nic lepšího jsi snad ani vymyslet nemohla. Líbí se mi to s těmi fotkami. To bych taky mohla vyzkoušet, z každé "akce", z každé procházky fotku.. :)
    Já si nejspíš žádné předsevzetí dávat nebudu. I když.. Možná by se dvě našly :) Tvůj nápad s fotkami a "Předsevzetí na každý měsíc". Na začátku každého měsíce bych si dala jeden "úkol", třeba napsat 15 článků nebo přečíst tři knížky a na konci roku 2015 se mohla zhodnotit.. No, zatím mi to jako dobrý nápad zní =D :)
    Hodně štěstí ať ti to výjde, hlavně s tím baletem :) <33

    http://blogilateskaty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      To je hezké předsevzetí, zkus to, třeba ten rok bude jeden z nejlepších:D

      Vymazat
  3. Pěkná předsevzetí :) To já si je nikdy také moc nedávala, nebo jsem to jen tak prohodila a druhý den už mi to bylo fuk. Tento Silvestr bych se chtěla pokusit si nějaké sepsat a dodržet je. :)
    Moc hezký článek! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Já taky nikdy ne, ale nějak jsem to zkusila:)
      Hodně štěstí!:)

      Vymazat
  4. Úžasný předsevzetí :)
    Podívej se prosím http://promisinglives.blogspot.cz/ začínám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥