pátek 20. února 2015

Touha cestovat♥

Celý týden jsme měli ve škole projekt EDISON a jde o projekt, kdy přijedou studenti z určitých zemí a ti nám přednesou dvouhodinovou prezentaci o své zemi. U nás byli studenti z Taiwanu, Číny, Japonska, Nového Zélandu, Mexika, Brazílie, Korei a Černé Hory. Vždycky jsem měla zájem o cestování, ale po celém týdnu stráveném v "cizích zemí" nebo projektech o cizích zemích, moje touha v cestování ještě víc stoupla. Vždycky jsem věděla, že chci hodně cestovat a zaplnit celý cestovní pas razítky. Jezdit do nových zemí, objevovat, naučit se jazyk, dovézt si nějakou památku, fotit tam a potom vyprávět, co jsem všechno zažila. Je to krásný koníček. Ale mě nikdy nelákalo nic, kromě Evropy a trochu Ameriky. Ostatní kontinenty, světadíly a země, mi přišly cizí, vzdálené a nepochopené.

Po tomhle projektu jsem, ale pochopila, že každá země má svoje kouzlo, svůj půvab a něco, čím jí můžete charakterizovat. A že každá země je něčím krásná. Nikdy jsem nepochopila lidi, co neměli ani touhu cestovat. Protože já touhle touhou trpím už přes rok, ale vím, že momentálně se nikam moc nedostanu. Ale vím, že si našetřím peníze a budu objevovat. Zjišťovat o nových zemích, vidět to, co můžu zahlédnout pouze na obrázku na vlastní oči, přesvědčit se, že to fakt existuje, mít vzpomínku a neuvěřitelný zážitek. A pak vyprávět svým dětem a vnoučatům, kde všude jsem byla a co všechno jsem zažila. Chi poznat všechny nové kultury, ochutnat všechno to jídlo přímo z dané země a zažít život na jiném místě, mezi jinými lidmi a zjistit, jak se všem ve světě asi žije.  Mám takový trochu obsáhlejší seznam, který doufám splním a doufám, že se na tyhle cesty nevydám sama. Chi se o svoje menší cestovatelské sny a přání podělit a snad nebudu sama a najde se někdo, kdo se mnou sdílí cestovatelskou lásku a hodlá si z cestování udělat zálibu, koníček a lásku. Zamilovat se do cest, do zemí a do jiné, nám vzdálené kultury a půvabu.

Čína - do Číny rozhodně musím jet a obhlídnout tam tu úplně odlišnou kulturu, přírodu, která je tam vážně půvabná a podívat se na všechny ty krásné přírodní jevy, do Tibetu a na podobné!
Velká čínská zeď
Úplně bych zapomněla, že tenhle úžasný div existuje, ale jsem si jistá, že tohle prostě musím vidět, musím se po tom projít a říct si, že jsem na tomhle legendárně proslulém místě byla.




Paříž
Dobře tohle město už je šíleně ohrávané, ale kdo by nechtěl do romantické Paříže k té všude známe věži, romanticky se procházet a jíst u toho perfektní makronky a na snídani si dávat čerstvý croissant a další lahůdky typické pro Paříž.


Japonsko
Země vycházejícího slunce. Země plná půvabu, krásy, neskutečně úžasnchý míst a hlavní město Tokio nad kterým nikdy nepřestanu žasnout. Tolik lidí na jednou místě a oproti tomu, klidná příroda, která ze sebe vysílá uklidňující a zahřívací pocit. A hlavně, umění origami mě snad bude okouzlovat pořád. Jenom labuť mi dala zabrat.

Anglie
Ano, Londýn je sice vážně super a krásné město a na mém seznamu má své čestné místo, ale co by jste řekli typickým anglickým městečkům, které stojí poblíž univerzity a vy se můžete podívat do vetešnictví a starých anglických krámků a poté si dát čaj o páté. Nahlídnout do malých městeček, ale i k Buckinghamskému paláci a nezapomenout na nezapomenutelné selfí s Big Bang.

Taiwan
Dobře, takhle země je rozhodně moje! Ta půvabná krása, úžasná příroda a krásná pláž Kentig a další jiné přírodní krásy. Noční obchody v hlavním městě Tapei s druhou největší věží na světě. Dát si jejich typické bubble milk tea a ochutnat ananasový chléb. Vyzkoušet všechny vodní sporty, které nabízí a užít si ten pohled na tenhle ostrůvek.

Švýcarsko
Země čokolády a hodinek. No schválně řekněte, kdo do téhle malé půvabné zemičky nechce, Já teda ano už jen kvůli té čokolády. Stejně jako v Belgii. Ty památky, krásné malé domečky u vody, úžasná příroda, prostě jako z pohádky, kterou si doopravdy zažijete. Hory, tyrkysově modrá voda a dřevěné domky stojící u čerstvě zelené trávy.

Rio de Janeiro 
Celkově k Brazílii mě toho moc netáhne, ale tohle město rozhodně musím navštívit. Pláže, socha Ježíše o které se mluví vždy při slovech Brazílie, krásní ptáci a co hlavně, KARNEVAL! Ten rozhodně musím navštívit, tam prostě jednou budu a budu se koukat na tu kýčovitou krásnu!

Oslo
Norsko je samo o sobě hrozně krásná země, ale Oslo je prostě vrcholné. Fotky z tohohle místa od známé blogerky TerezaInOslo, ty jsou prostě k nezaplacení, pohádkově zasněžené, půvabné kavárny a v létě samá zeleň a čistá krása. Ano, to je něco pro mě.

Černá Hora, Chorvatsko
Dejme tyhle dvě země dohromady. V Chorvatsku jsme sice každé léto, ale pořád je na téhle krásné zemi co obdivovat a Černá Hora, krása sama o sobě. Jeden z nejkrásnějších zálivů na světě a druhý největší kaňon na světe s pitnou vodou řeky Tara. Výborné vařené jablka a prastaré krásné městečka, které stojí za zastavení.

Kodaň
Dánsko je krásná země. Aspoň podle mě. Naprosto půvabné místo, malebné domečky, prostě krása na první pohled, o které se chci dozvědět co nejvíce.

Amsterdam
Holandsko, země tulipánu, ve kterých musím mít zaručeně fotku. Podívat se na tu malebnou krásu tohle města, na ty domečky, ten půvab, prostě dokonalé na cestu. A co hlavně, obchůdky s kávou jsou tady vážně k nezaplacení. Prostě krása.

Benátky, Toskánsko
No a nakonec Itálie. Nesmí chybět. Italské pláže mě moc nelákají, tu vyhrávají ty Chorvatské a z Černé Hory,ale Benátky-jedno snad nejroztomilejších a nejromantičtějších míst vůbec a Toskánsko, země stálého slunce prozařující vinice a steré krásné domečky a italským nádechem a vůně vína všude kolem. K tomu všemu sprostí Italové a to nejchutnější jídlo spolu s vínem.


A co vy a cestování? Máte nějaké místo a cíl, kterého chcete dosáhnout a navštívit? A taky tak milujete cestování? Budu ráda za vaše komentáře. 
Natali. ♥

12 komentářů:

  1. Veľmi rada by som precestovala čo najviac miest na svete! Veľmi dúfam, že sa mi podarí navštíviť aspoň zopár :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, aspoň většinu, protože všechny jsou krásné:)

      Vymazat
  2. Já miluju cestování :) Dva týdny zpátky jsem se konečně podívala do Londýna, v květnu se chystám do Paříže... ale těch cílů mám tolik. Některé podobné jako tvoje - Amsterdam, Japonsko, Čína... já bych třeba chtěla ještě projet USA křížem krážem. Podívat se do Latinské Ameriky, tak mě láká od malička. Nejraději bych procestovala celý svět, jen na to někde sebrat prašulky no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím:) Mě USA taky celkem láká, ale zatím si tam chci najít něco, co vážně vidět musím, ale podívat se tam rozhodně chci:)
      Cely svět to zní lákavě, ale ty peníze trošku chybí no:D

      Vymazat
  3. Francie a Anglie, ačkoliv teď nemyslím pouze ohranou Paříž a Londýn, mi příjdou velmi romantické a ráda bych se tam časem opět podívala :) cestování mě nikdy moc nelákalo, až poslední
    dobou, získala si mě Ibiza, Benátky, Hawaii, Karibik, Los Angeles ( opět klasika ), Fidži a
    také Las Vegas <333 časem se mé cestovatelské sny opět změní, ale většina těchto míst
    určitě zůstane :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že ostatní města ve Francie a Anglie jsou zapomenuté a přitom mají určitě stejné kouzlo:) Hawaii musí být hodně super, ale to si počkám na líbanky:) Seznam se určitě jenom rozšíří:)

      Vymazat
  4. Cestování je ten nejlepší koníček, jaký kdo může mít, řekla bych :) Já osobně využívám každou příležitost vidět něco nového a můj největší sen je jet do Ameriky. Ne ale jen na čtrnáct dní, okouknout památky a nazdar. Chtěla bych tam pár měsíců bydlet a zkusit si, jaké je to být Američanem abych o jejich kultuře zjistila co nejvíce :) To samé Anglie a poslední dobou se začínám zajímat i o Norsko (což nechápu, když zimu naprosto nesnáším :D).
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně koníček, který neumí nikomu ublížit:) Amerika je super a rozhodně na ni nestačí na ní týden, stejně jako na Anglii, vlastně všude je lepší být déle než 14 dní, ale třeba měsíc, hlavně na těch místech, která nás lákají nejvíce:)
      V Norsku je sice zima, ale je to prostě krása:)!

      Vymazat
  5. Milujem cestovanie ! :) A raz chcem prejsť celú zemegulu :3 .. Tvoje nápady na cestovanie sú veľmi zaujímavé, niektoré bežné niektoré naopak nie. Ja mám krstnú zo Švajčiarska a naozaj tam majú úžasnú čokoládu a je to tam prosto super *_*

    www.amazing-adria.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, pokud by to šlo tak ano:) Švýcarsko mě vážně hodně láká a myslím, že to bude takový můj začátek:)

      Vymazat
  6. Taky miluju cestování a troufám si říci, že už mám docela nacestováno=) Lákají mě stejné destinace, jako tebe kromě Londýna a Švýcarska=)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je myslím na každém, každého okouzlí něco jiného a už tak je zázrak kolik společného nás láká:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥