pátek 3. dubna 2015

Jaký byl březen?

Na dnešek mám pro vás menší shrnutí celého března. Březen je pro mě příjemný měsíc. Přijde mi jarní, jakoby se všechno začínalo probouzet, kvést, začínaly se vytahovat sukně a podobné jarní oblečení a schovávat zimní bundy a boty. Bohužel, i přesto, že celý březen tohle krásné jarní březnové počasí vycházelo, musela jsem asi jako všichni poslední tři dny v březnu vytáhnou zimní bundy a sukně ještě odložit. Od pondělí je vážně aprílové počasí. Jakoby vycítilo blížící se apríl. Kroupy, sníh, sluníčko, zima, sníh a zase kroupy. A i když většinu března převládlo sluníčko nad zimou, už jsem toužila po dubnu. Protože jsem věděla, že v dubnu už o sluníčko nouze doufám nebude, Březen se podle mého strašně pomalu táhnul. Byl to sice skvělý měsíc, ale byl to pěkně dlouhý měsíc. Přišlo mi, že je nekonečný. Neustále psát jenom březen. Buď sem moc psala, nebo to byl vážně dlouhý měsíc. No, ale aspoň jsem měla delší dobu na jarní úklid a rekonstrukci šatníku, berme to přece pozitivně.


1. března mi končily jarní prázdniny. Tou dobou jsem ještě nedokázala spočítat, že přesně za měsíc mě přece čekají další. Možná proto to byla tak neskutečna dlouhá doba. Nevěděla jsem, kam směřuje. Myslela jsem, že mě čekají jen stále nudné a dlouhé týdny plný školy. Aspoň to, jsem si myslela tuhle neděli. Ale v průběhu hned prvního týdne. jsem věděla, že tomu tak nebude. S příchodem jara se začala celá Praha probouzet a plánovat spoustu možných akcí, na které jsem musela a ještě musím jít. A hlavně jsem věděla, že celé tyhle týdny směřují a odpočítávají dny do Velikonoc. Konečně jsme se jich dočkaly, i když to počasí teda Velikonoční vůbec není. A proto, když jsem se vydala v neděli na pizzu, myslela jsem, že to bude jediná vyčnívající akce. 



Ale hned v průběhu prvního týdne se mi naskytly dvě možnosti úžasného kulturního zážitku, o kterém už jsem tu možná jednou psala. V pátek mě čekala Stará scéna Národního divadla a představení "Ze života hmyzu" a v sobotu Nová scéna Národního divadlo na "Podivuhodné cesty Julese Verna" A můžu vám říct, že obojí bylo skvělé a ještě víc se mi líbilo, že jsme ani za jedno neplatili. No nevím,j ak vám, ale já každou sobotu do Národního divadla vážně nechodím a když jsem šla teď dva dny za sebou a dva dny za sebou mohla vytáhnou své oblíbené šaty do divadla, byla jsem štěstím bez sebe. A Stará scéna Národního divadla, je vážně dechberoucí. 

Jednu krásnou neděli jsem se vydala do MeetFactory na bleší trh. Bylo tam asi miliony lidí, ale našla jsem pár skvělých kousků do tepla i do zimy a zážitek to byl naprosto skvělý. No a kdo by nemiloval krásné slunné neděle strávené s kamarádkou. Každou sobotu jsou na Náplavce pořádány Farmářské trhy, které jsou naprosto skvělým kulinářským a gastronomické zážitkem, Jsou to sice jenom trhy plné jídla a pití, většina vyrobená před vámi, ale je tam skvělá přátelská atmosféra, která se dá chytit jen na podobných akcích. A o kousek dál byl pravý bleší trh na lodi , na kterém jsem si pořídila krásné kraťasy s vysokým pasem na léto. (Bez vysokého pasu, už bych si ani nekoupila :D ) A hlavně mě stály skoro jako housky v obchodě. Na farmářských trzích jsme ochutnaly úžasnou malinovkou šťávu s kousky malin a pokochaly se pohledem na makronky, cheessecaky a jiné dorty a zákusky, ale nejen to, ale na všechny jiné pochoutky. Jen mě mrzí, že jsem o kousek dál nenavštívila nějaký polívkový festival, nebo co to tam bylo, ale aspoň jsem si odpočinula s malinovkou v ruce, obličejem nastaveným poslednímu březnovému slunci, které viselo na obloze déle než 5 minut a koupila si skvělé boty, A myslím, že se svou nechutí k nákupům, to zrovna do března řadit budu. 

No a konečně jsem navštívila kavárnu Dobrá Trafika. Útulná kavárna, schovávající se za tou nejskvělejší trafikou z hodně dávných dob, se skvělou kávou a hlavně krásnou venkovní zahrádkou. Až bude víc teplo a bude svítit slunce, rozhodně to bude ještě krásnější. Kavárna totiž působí jako hospůdka z dávných dob, do které lidi chodili na panáka a hrát karty. 

V dubnu se chystám kavárny navštěvovat víc, protože kavárny jsou vážně skvělé místo. A když najdete tu, která je levná, je tam příjemná a útulná atmosféra a káva tam je neodolatelná, věřte, že máte rázem oblíbené místo. 
No, ale taky mě čeká Čokoládový festival, na který se vydávám dneska, krásné Velikonoce, hned dva bleší trhy, piknik. akce Kampa, střed světa a hned dvě soutěže. Ale uvidím, co mi ještě duben připraví, přece jen, touhle dobou jsem v březnu jsem o celém nastávajícím měsíci pochybovala, a za celý pouhý měsíc jsem toho zažila takovou spoustu! 

A co všechno jste zažili v březnu zažili vy a co vás čeká v dubnu? 

10 komentářů:

  1. Pekný článok :) Tiež som taký písala, ak chceš môžeš si kuknúť :)
    LifeAsIva
    ♥GIVEAWAY♥

    OdpovědětVymazat
  2. Taky bych chtěla být v Praze. Aspoň na měsíc.. :/ :)
    Březen sice byl pěkný a celkem plný akcí.. Ale už bych si přála to lepší počasí na kraťásky! ^_^
    http://blogilateskaty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně, týden je podle mě na celou Prahu málo, hlavně teď na jaře:) Jojo, na tohle počasí už jsem celá natěšená:)

      Vymazat
  3. Na Náplavce jsem na trzích nikdy nebyla, ale dělám na Jiřáku, tak vždycky omrknu trhy tam, v létě si tam kupuju ovoce a zeleninu a celkově se mi takový styl líbí :) Takové pohodové to je, lidé jsou příjemní a ne jako v obchodě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já zase nebyla na Jiřáku:) Ano to se mi na tom strašně libí, že mají ti lidi radost ze všech zákazníku a na všechny se mile usmívají:)

      Vymazat
  4. tak Podivuhodné cesty Julese Verna musela byť naozaj zaujímavé!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. farmářské trhy na Náplavce jsou super :) a čokoládový festival musí být úplně boží,
    určitě udělej pak článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se do nich zamilovala:) Musím uznat, že mě trochu zklamal, ale čokoláda tam vypadala krásně, ale bohužel nemám fotky, zapomnětlivost foťáku, takže to na článek moc nevypadá:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥