pátek 14. listopadu 2014

Řešit lidi? Proč?

Bože můj, viděla si ty nové boty, co si koupila, vypadá v nich jako slonice.

Určitě víte o čem přesně mluvit. Nechci tomu říct přesně pomlouvání, pomlouvání je pro mě vymýšlení o lidech hnusné kecy a šířit je lidmi dál a nebo prostě jenom šířit ty nejhnusnější  drby. Tohle všechno dokážou zařídit drbny spolku, ale dělme to všichni. Otázkou je, proč?



Nikdy nepochopím ten systém dnešní společnosti. Proč řešíme jiné lidi? Proč rozebíráme jejich životy? Nemáme snad ten svůj dost komplikovaný? Nestačí nám naše problémy? Proč to všechno děláme? Proč když spolu sedí kamarádky, neskutečným způsobem pomlouvají tu, která tam zrovna není. Řešíme všechny. A všechny řešíme neskutečně bolestivým způsobem. Proč nám ty lidi nejsou jedno. Znáte takové ty facebookové povídačky, kterými už upřímně pohrdám, ale když se nad tím v celku zamyslíte, jsou neuvěřitelně pravdivé. Jen jsou ohrané a každý je bez rozmyšlení řekne a neuvědomí si, jakou váhu vlastně mají.  Proč za zády pomlouváme lidi, kteří nám za to nestojí a nebo snad ty, kteří nám stojí úplně za všechno. Proč jim to děláme. Asi nám nestačí naše problémy a tak řešíme problémy těch jiných. Ale zrovna tyhle problémy nám můžou být absolutně ukradené, protože prostě nejsou naše. Není to náš život, ale jejich a už jen proto, že tam chybí slovo naše by jsme do toho neměli, co šťourat nos. Radši by jsme měli pořádně řešit svoje problémy, než problémy cizích lidí.

Ale tohle neskutečné řešení dokáže udělat i víc. A to víc je na tom to nejhorší. Lidé tomu všec´mu věří. Jsme líní zjišťovat pravdu a tak tomu věříme, rozneseme to dál a jsme ráda, že něco víme. Ale ty kecy, které jsou většinou naprosté lži, dosti často ubližujou. Lidi totiž o někom říkají něco, co není pravda. A není nic příjemného, když si o vás lidí myslím zrovna něco ne příjemného, co ke všemu těm kupům hoven ještě není pravda. Užasne nemyslíte?


A když ty lidi zrovna nemáte rádi? Proč je vůbec řešíme sakra? Máme spíš my nějaké komplexy. Když ty lidi nemáme rádi, tak proč jim to zbytečně dávat najevo? Proč se  jimi zabývat a akorát jim ukazovat, že nám vlastně nejsou až tak jedno jak to všude vykládáme. Proč je řešíme? Odpovězte si na tu otázku sami v duchu. Možná je nemáte rádi, ale proč je neberete jen jako další kolemjdoucí, kteří jsou vám ukradení. Tak proč tohle všechno děláme? Proč jim ubližujeme a zabýváme se jimi? Protože nám asi nejsou úplně ukradení. Najděte si na to každý svou odpověď. Odpověď, která vám samotným bude dávat smysl. 

12 komentářů:

  1. Já si myslím, že spousta lidí řeší ostatní jen kvůli tomu, aby se cítili "víc v pohodě" - jako v duchu "Jo, nejsem jediná/ý, kdo má problémy"
    Prostě spousta lidí řeší úplné hovadiny jen kvůli tomu, aby oddálili řešení svých vlastních problémů ;)

    Děkuji Ti za komentář na mém blogu!
    czechivy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že to je možná z toho důvodu, ale stejně se tím nic nevyřeší a problémy setrvájí!:)
      Vůbec nemáš zač, já taktéž!:)

      Vymazat
    2. To jim nevysvětlíš! Protože oni se řídí heslem - "Co neuděláš dne, odlož na popozítží"
      To je prostě problémem lidí hlavně z ČR a SR ;)

      Vymazat
  2. Člověk podle mě řeší ostatní aby si něco dokázal, třeba i to že přeci jen se obléká lépe, nevím jasně taky si občas zapomlouvám a něco zkritizuju, ale že by to byla náplň mého života? to zrvna ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to čas od času dělá každý, ale náplň dne to rozhodně není..

      Vymazat
  3. pomlouvá každý, to snad ani nejde nedělat, ale já se snažím ostatní moc neřešit, spíš se
    soustředím na pozitivní věci a na sebe, tak je mi nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde to nedělat, ale někdo to dělá v extrémním množství. Přesně to je nejlepší!:)

      Vymazat
  4. Lidé holt rádi kryjí vlastní nedokonalost nedokonalostí jiných... Osobně nejsem o moc jiný. Je to nejlehčí cesta, jak navodit konverzaci - prostě někoho drbat. Bohužel...

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně napsáno. A máš pravdu. Bohužel to děláme každý, ať se asi snažíme sebe víc, prostě nám to někdy ujede. Řekla bych, že je taky rozdíl, jestli to řešíme s jedním člověkem, nebo jestli to roznášíme stále dál, to už je hnus, vážně..
    Já už poslední dobou odpovídám jen ,,nevím, to je její věc" a drbům a všemu se snažím vyhnout. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!:)
      Jsou to dvě rozdílné věci, já zastávám to s jedním člověkem:) Dělám to přesně stejně!:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥