sobota 17. ledna 2015

Každá jsme krásná!

Možná jste četli hodně článků na podobné téma, ale já se vám k tomuto tématu chci taky vyjádřit, protože je to téma, které mnou teďka dosti probíhá.




Jednou jsem se svými kamarády vedla konverzaci, která byla jako jedna z mála na úrovni.
Bavili jsme se o ženách. O jejich vzhledu, kráse. Vnitřní i vnější kráse. A uvědomila¨jsem si, že všechny ženy odsuzují a podceňují jejich krásu. Krásnu, která je v každé z nás.
"Tahle je hezká, tahle není hezká, ta je tlustá, ta má divnou postavu..." a podobné. Řekla jsem si, jak tohle vůbec můžou prohlásit. Že se nechovají ani trošku, jak je hodno jejich věku. Vím, že tohle po nich chtít nemůžu, ale tohle říkat, je neuvěřitelně zlé. Ne jen, že náš to velmi raní, ale taky si to vezmeme k srdci. Ale co je hlavní, na těch kecech nebyl ani podíl pravdy. Protože krásné jsme všechny!

To, že v jejích očích nejsme krásné a dokonalé, neznamená, že nejsme vůbec. Možná se samy sobě nelíbíme, nepřijdeme si dostatečně krásné, neustále na sobě vidíme nějaké vady, nejsme spokojené se svou postavou s ničím. A máme potřebu být dokonalé. Protože, když se na sebe podíváte do zrcadla, jsou jen určité věci, které vám na sobě vadí a odsuzujete se. Odsuzujete se a nevidíte svou krásu. Říkáte si, jak jste škaredé, ale proč. Neříkám, že si máte říkat denně, že jste nejkrásnější a nikdo není krásnější než vy. Ale proč se tak shazovat. Proč si ubližovat?
Možná nebudete dokonalé pro všechny kolem vás a každý vás nebude obdivovat, ale co by jste z toho měli? Akorát, by jsme si nevážili toho, až přijde někdo, kdo nám řekne, že jsme opravdu krásné a bude nám to říkat stále. Zvykli by jsme si a nevážili si toho. Chceme totiž slyšet, že jsme krásné.
Každá z nás na sobě najde něco, co se jí bude líbit. Tak se přestaňme kritizovat a koukněte do zrcadla a připomeňte si, že jste krásné. Protože v každé z nás je kousek té ženské krásy.


Další, co vám chci říct, je: Nestyďte se za to, že vám jídlo chutná a že rádi jíte. Chcete mít ploché břicho, být vychrtlé, nejíst vůbec nic? Když se mluví o postavě u všech jde o sebekritičnost. O nespokojenost s tím co máme.
Mužům se nelíbí, když se holka bojí sníst bílý rohlík nebo kus čokolády, aby nepřibrala. Nebojte se jíst, sníst to, co vám chutná, pokud se jim vaše postava nelíbí, je to jejich smůla. Oni se na vás koukat nemusí, když o vaší postavě tvrdí, že není naprosto dokonalá.
Asi není dobré stravovat se každá den ve fastfoodech, jíst převážně sladké a sem tam si dát okurku.

Já jím neustále. Kluci mi říkají, že jim pořád, ale nechápou kam to jídlo mizí. No , já bych věděla kam Vždycky se smějí kolik toho sním a nedávno mi řekli, že se jim na mě libí, že se nebojím najíst. Že si prej údajně umím udržet postavu, ale nebojím se dotknout jídla.
Co na tom, že nemáte dokonale ploché břicho? Že si stehna neobejmete prsty rukou, že nemáte žádné D a že jsou vaše boky větší než vaší kamarádky? Co na tom, je to hezký!


Chci vám říct, nestyďte se! Ukažte svou krásnu a nepodceňujte se a nesnižujte se ve svých vlastních očích. Ubírá vám to sebevědomí a to vám bere vaši vnější krásu. Protože každý najde něco, co mu na vás přijde krásné, protože každý je krásný, jen to musí umět ukázat. Dokažte si, že jste ženy a nestydíte se za to, jak vypadáte a jaké jste!

14 komentářů:

  1. Krásný článek!
    http://beaufash-klarka.blogspot.cz/2015/01/jak-se-rozejit-stopka-lakovani-nehtu.html

    OdpovědětVymazat
  2. jé, to je krásně napsané! :)
    dřív jsem hodně hodnotila samu sebe a tak, ale ted jsem celkem se sebou spokojená,
    snažím se vidět spíš to hezké a nevzdávat se jídla jen proto, že bych chtěla mít postavu
    jako modelka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      To slyším hrozně ráda! Vidět to hezké je to nejdůležitější a jíst to, co ti chutná a nemyslet na kilo na víc, to mě těší:)

      Vymazat
  3. Krásný článek :)
    Mě to trvalo prakticky skoro rok než jsem zhubla a než jsem se smířila s tím jak vypadám. Ale jsem spokojená.Už mi tolik nevadí, že nemám stehna o tom nejmenším průměru, který je zároveň ještě hezký. Víš jak to myslím? :)
    Občas, mě ovšem napadá k čemu je slečně, že je hubená, když není hezká v obličeji. Vím je to ode mě hnusné, ale myšlenkám se myslím nikdo neubrání.. Ale ano, v tom to je. Každý má něco a naopak něco nemá..

    http://blogilateskaty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      Je dobře, že si teď spokojená se svým vzhledem a nesnažíš sedál hubnout a ničit si postavu! To, že stehna nemají přesný průměr je akorát dobře, jinak by vypadali vychrtle a nehezky.

      Vymazat
  4. Moc hezky napsané! :)
    Možná víš, že jsem také psala takový článek. Ani nevím, jestli si tam i ty nechala komentář, nebo ne, ale jestli ne, tak koukni:). Máme na věc stejný názor. Hlavní je, aby se žena líbila sama sobě a dokud to neohrožuje její zdraví, tak si myslím, že je čistě její věc, jestli bude baculatější, nebo naopak hodně hubená a fitness. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      Článek jsem nečetla, jinak by tam určitě byl zasloužený komentář:) Takže si ho jdu hned přečíst, jsem ráda za stejný názor:)

      Vymazat
  5. Krásný článek. Asi patříš k těm lidem co jedí jak chtějí a jsou stále hubení ne?? :) Já jím tak jak chci. Nijak výrazně se neomezuju i když vím kdy přestat, protože opravdu tlustá být vážně nechci :)
    http://style-et-vie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Nechci úplně zazdít tvoje myšlenky, ale zároveň tu nebudu psát sloh. :D Tak ti napíšu jen mojí funny story s jídlem.
    Aby to všichni pochopili, nikdy jsem nebyla moc hubená ani moc tlustá, ale jídlo miluju a jsem gurmán všema deseti. Tenhle příběh se možná vyšplhá na mojí nejtrapnější historku vůbec :D Představte si procházku s velmi okouzlujícím mladým mužem, se kterým si povídáte už asi 5 hodin a vyhládne vám, že jo. Kam o půlnoci jít? Do hamburgrovny, samozřejmě! Nejlepší nápad je si dát ten největší, kde je maso i smažák! Bohužel už nemám radu, jak situaci zachránit, když vám kečup a tatarka stýkají po bradě, po šále, po rukou a velmi vesele si kapou i na chodník. Vlastně to ani nezlepšuje fakt, že se vám rozmočil i ten papír a ubrousek, ve kterym to držíte a musíte to jíst s tim. :D
    Kam tim ale Aneta míří? Ten mladý okouzlující muž se mi po pár dnech přiznal, že právě tenhle moment je jeden z těch dalších, proč si mě tak oblíbil. :D Prý jsem svá.
    Tak holky s chutí do toho! :D

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Krásně napsané. Buďte sami sebou, vykašlete se na druhé názory lidí, jsou to jen názory, hlavní je si vážit sami sebe a s úsměvem chodit kolem, mít všechny negativní názory, jak to říci slušněji u zadnice. :D
    veviii.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.) Jsem ráda, že to někdo vidí stejně, děkuju za názor:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥