neděle 8. března 2015

Nedělní odpočinek- první jarní dny

Už to tu začíná cítit jarem. Ovládla mnou neskutečná radost,když jsem se v sobotu ráno koukla z okna, do očí mě přes žaluzie zasáhlo ranní sluníčko, tráva pod oknem byla zelenější něž kdy jindy, vzduch příjemně a čerstvě voněl a na trávě už rostly první kytky. Nikdy jsme z kytek neměla takovou radost. Ale tohle byly první kytky po tak dlouhé době a byly tak krásně, že jsem z toho celý den měla hroznou radost a bezdůvodně se usmívala jako pitomec. Hned jsem musela běžet a ty kytky si natrhat, aniž bych věděla, co s nimi budu dělat. I když bylo v domě pořád stejně teplo, najednou mi začalo být horko, jako by to sluníčko do mě začalo pronikat. Vzala jsem si sluneční brýle, stoupla na balkon a nastavila tvář slunci. Vzduch příjemně voněl a slunce mi zahřívalo tělo a já asi musela vypadat strašně inteligentně, když jsem tam stála jen v tričku, slunečních brýlích a smála se na sluníčko, jako na člověka, který mi právě složil kompliment.


Takový krásný jarní den mě hned nabudil k tomu, udělat něco jarního. Nejdřív jsem myslela na vyjížďku na kole, nebo je procházku kolem vody, ale to jsem bohužel nemohla, protože bych nestihla divadlo. Národní divadlo je těžké zameškat. Krása sama o sobě.
A tak mě napadl jarní úklid svého pokoje. Je to stupidní a zní to ještě víc stupidně, ale já fakt začala uklízet. A zrovna nebylo co uklízet protože před měsícem jsem pokoj uklízela a byl stále ve stejném stavu. Takže asi po roce jsem uklidila už po druhé. Ale neuklízela jsem jen tak. Rozhodla jsem si pokoj dozdobit. Ale jelikož jsem neměla žádnou inspiraci nenapadlo mě nic. O Vánocích už jsem výzdobu neměla kam dát, ale na jaře mě prostě nic nenapadlo. A když už jo, neměla jsem k tomu prostředky. A tak jediné, k čemu jsem se vzmohla byly ty kytičky v zavařovací skleničce. Ale musím říct, že to vypadá skvěle. Na parapet, jsem si ty skleničky dala tři a nechala je otevřené a ony pořád vypadají krásně čerstvě. Kdykoliv když přijdu, musím se usmát, protože to vypadá naprosto kouzelně a z venku na ně svítí sluníčko, které není ani silné, ani slabé.


 Každý rok si říkám, že už jako letos se k tomu jarnímu úklidu dám a přemýšlela jsem o tom měsíc. Letos mě to napadlo ráno a hned za hodinu jsem už uklízela. Sice už jsme měli takový krásný jarní den a doufám, že bude pokračovat, ale já stále sedím při svíčkách a piju čaj i když je venku už krásných 20 stupňů. A to je myslím ideální. Maximálně 24. Až bude větší horko, zajímalo by mě čím tohle nahradím, protože asi nebudu jako exot sedět ve 36 stupních s horkým čajem a svíčky. Čaj asi ledovým čajm a svíčky asi půjsou na chvíli ze hry úplně, Jak moc mi budou chybět.

Pořádáte jarní úklid?
Máte nějakou výzdobu na jaro, kterou by jste mě mohli inspirovat? 

Až najdu nějakou pořádnou inspiraci já, rádi se s vámi podělím.
A doufám, že už se brzy podělím o nové outfity, které jsem po dlouhé době nafotila. Moje nejmilejší fotografka měla konečně trochu času a fotily jsme hned dva v jeden den, takže po dlouhé době, se můžete těšit na jedny z posledních outfitů s podzimním a zimním kabátem.
Když jsme mluvila o tom Národním divadle, tenhle víkend jsem v něm byla hned dvakrát. Jendou nová scéna a jendou stará scéna.Nová scéna teda vůbec nevypadá jako Národní divadlo, vypadá to docela uboze, ale obě představení byly krásné, a já mám najednou potřebu chodit do divadla častěji, Ta atmosféra je tam naprosto skvěla a Národní divadlo, aspoň ta Stará scéna stojí opravdu za to!

Máte rádi divadlo a byli jste někdy v Národním? 

Pěkný zbytek doufám slunné neděle!
Natali♥

10 komentářů:

  1. jarní úklid dělam každý rok, ale letos jsem se k němu ještě pořádně nedopracovala :D
    Hezké fotky kytiček:)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. to je pěkný, takhle květinky ve sklenici :)
    z jara mám také velkou radost, hned jsem dneska přerovnávala šatník
    a stojan na oblečení, uklidila zimní kousky a vytáhla dopředu šaty, lehké halenky ... :)
    výzdoba mě také nenapadá, akorát tak velikonoční, ale na tu je ještě čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že nejsem sama, kdo by začal s takovou přeměnou, hlavně se těším na outfity:) Taky mě napadá jen velikonoční, ale taky, to je vážně trochu brzo, i když už je březen:)

      Vymazat
  3. Jarní úklid, no jo... k tomu se vždy odhodlat to je zázrak! :D Uklízení není vážně moje parketa, ale když musím tak musím :D Takže se taky chystám, no snad už tento víkend :)
    Já a výzdoby a takové ty věcičky mě moc nebaví, takže ti moc neporadím ale opravdu hezký nápad s těma kytičkami :)
    Krásný článek :)

    http://ilyfuhull.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej:D
      Já a úklid taky nejsme moc kamarádi :D
      Děkuju ti moc:)

      Vymazat
  4. Úplně vystihuješ mé pocity z počasí posledních dní. V neděli jsme bohužel od pěti ráno do šesti večer byla v práci, takže jsem si to moc neužila. I včera a dnes jdu na noční, zítra taky noční a potom volno, ale kurňa, zrovna, když mám mít volno, počasí hlásí zataženo, déšť, ochlazení. Svinský zákon schválnosti.

    Nu, aspoň si na brusle zajedu dnes. :D

    Jinak jarní úklid nepořádám, ale protože mám v pokojíčku hrozný bordel, a protože pokojíček sdílím se svým přítelem, měla bych tento úklid dát na pořadí dne. :D

    www.empty--island.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zákon schválnosti je v tomhle případě vážně svině, ale ony ty předpovědi né vždycky vyjdou, takže třeba tě to překvapí:)
      Já jsem ráda, že jsem se k tomu letos odhodlala a jsem ráda, že bratr, se kterým pokoj sdílím, toho bince moc nenadělá:D

      Vymazat
  5. Ty kytky v té zavařovačce jsou kouzelné :33 :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥