neděle 15. března 2015

Sebekritika ženského pohlaví

Dneska budu mluvit výhradně k ženskému pohlaví, i když nevím, jestli tu vůbec jiné je. Ale kdo ví, třeba někdy i mužské pohlaví zavítá na můj blog a jestli zrovna k tomuhle článku, třeba mu to trochu pomůže.
Zkuste si někdy zpětně představit své chování. Svůj charakter, vlastnosti, vystupování mezi lidmi a hlavně u opačného pohlaví. Jak se na vás asi muži , mnohokrát ještě v těle chlapce asi dívají. Jak vás vnímají a jaké mají vůči vám postoje. Já jsem se nad tím zamyslela, protože mě k tomu donutilo spoustu událostí a touha, vypadat v něčí společnosti slušně, mile a zajímavě. Ale když jsem se podívala zpětně na všechny události a vystupování, můj charakter, chování a vlastnosti se daly popsat pouze dvěma slovy - ničím zajímavé.




Co vlastně muže, na ženském chování, jako takovém upoutá? Při normální běžné konverzaci. Co je vlastně ten záchytný bod, který muže donutí o ženě přemýšlet?  O touze k ní, pokud si odmyslíme její fyzickou stránku.
Já nevím co to je. Vím, že u každé ženy něco, ale spíš co je to u mně. Nevím, co to je, ale vím, e to z jedné velké části postrádám. Nebo s tím aspoň neumím naložit. Něco, co někoho upoutá. Představte si teď všechny romantické filmy, které jste viděli, i ty největší slaďárny a co myslíte, že toho kluka donutilo, se do té holky zamilovat. Co ta holka měla, i když se zdála, že je normální a stejná jako její nejlepší kamarádka. Bylo to nejspíš to vystupování. Ale z týden byl ten dotyčný kluk úplně mimo z holky, kterou třeba před týdnem vůbec neznal. A kdyby si odmyslel její krásu, která tam vždycky je, čím by bylo její chování tak výjimečné a odlišné od ostatních žen, že se zamiloval zrovna do ní a že zrovna po ní začal toužit.

Když se podíváte trochu zpětně a začnete se na sebe dívat cizíma očima, co uvidíte? Uvidíte něco, do čeho by jste se jako muži zahleděli? Možná mi chybí kousek dospělosti, možná se v tomhle všem moc rýpu a možná mi chybí nejen sebepoznání, ale poznání všeho okolo. Ale možná mě to jenom zajímá a přijde mi to zvlášní, protože mi přijde, že žena upoutá především vzhledem, a to podle mého není úplně dobře. Co žena, která má mnohem vystupování a chování, není tak hezká jako, tak, pro kterou mají muži oči? Do čeho se tedy muži zamilují? I do určitého chování, charakterů a vlastností.

Když už jsem u té sebekritičnosti, mohla bych si postěžovat i na svou fyzickou stránku. Říct, že v ní něco chybí. Něco naplňujícího, poutajícího, zvláštního a přitahujícího. Postrádám to, co by opačnému pohlaví vyrazilo dech a z posledního doušku slov by dotyčný zašeptal nadnášející kompliment, který bude ženě hrát v hlavě, ještě dlouho chvíli po tom. Žena by podle mého měla mít tu něžnost a tu ženskost, na kterou se muž dívá se skrytou touhou a obdivem.
Možná jsem blázen, možná je to doopravdy jedno, ale mé postupné sebepoznávání a poznávání někoho čí společnost je příjemná vás nutí, zamyslet se nad tím, jak vás lidí kolem sebe asi vidí. A s odporem zjišťuju, že asi nic poutavého, něžného, ženského a přitahujícího. Zjistíte, že vidí něco milého a mluvného, ale postupem času taky zjistíte, že to nestačí k zaplnění celé psychické stránky ženy, která chce být pro muže, nikoliv chlapce, zajímavá. Že tohle má vlastně každý. Že to chce něco osobitého, charakterizujícího. Něco po čem budou muži toužebně koukat a budou jí milovat a milovně smýšlet plán sebe zlepšení, k jejímu dosažení.

Takže milé slečny, dámy, ženy a dívky- když zdokonalujete svůj zevnějšek, zkuste se zastavit a zdokonalit i svou vnitřní krásu, postoje, charakter, chování a vlastnosti, tak, aby to ostatní upoutalo a někdy se i jako ženy zastavme a ohlídněme se, jakou stopu chování, jsme v určitém okamžiku zanechaly a zabraňme tomu, aby byl někdo zklamaný z našeho chováni.

9 komentářů:

  1. No celkom zaujímavý článok, aj keď som čakala nejaké rozuzlenie, nejaké závery, ale nevadí, vyjadrila si to správne, každá žena upúta niečím iným a preto sa ani nedá dospieť ku všeobecnému záveru, ktorý by platiť fakt pre každého. Kedysi som si aj ja myslela, že mužov na nás zaujíma len náš vzhľad, ale dnes už viem, že to tak vôbec nie je, áno obzrú sa za peknou ženou, ale to im nestačí, sú nároční a hľadajú niečo viac a to správanie je fakt veľmi dôležité, vedieť sa správať, vedieť vystupovať a vedieť sa vynájsť v každej situácii a hlavne nemajú radi, keď sa sťažujeme.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, doufám, že tě to nijak nezklamalo:)

      Mnohdy trvá, než na to žena přijde, muži ze sebe vyzařují něco, co napovídá, že je láká vzhled a postava, ale jsem ráda, že to tak vůbec není. Stěžování u žen myslím nevadí jen mužů, ale mnoho žen to říká jen, aby se doslechly nějakého komplimentu a ujištění.

      Vymazat
  2. Moc pěkně napsaný článek :-)
    Donutil mě dost přemýšlet...


    http://my-infinity8.blogspot.cz/?m=0

    OdpovědětVymazat
  3. Do dnes nevím, jak se stalo, že jsme se do sebe s přítelem zakoukali.
    Možná to je taky i o pohledu na svět. Někdy sice trochu naivní, ale když je třeba, tak nohama na zemi. A rozmazlující. :) Baví mě, když přítele rozmazluji nějakou baštou, co uvařím. Spousta holek má teď skoro fobii z kuchyně a nějaké odpovědnosti.

    Tvůj článek by se dal aplikovat i na muže. Chování alá rozmazlený vulgární spratek mě u opačného pohlaví rozhodně nepřitahuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je to i o tom, s tím rozmazlováním s tebou soucítím, protože rozhodně fobii z kuchyně nemám, spíš se na tohle těším:)

      To ráda slyším, upřímně, mě taky ne:)

      Vymazat
  4. pěkný článek :) myslím také, že by se každá žena měla chovat něžně a žensky, né jako většina holek - "polokluků", ze kterých máš pocit, že ti hned dají ránu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      Přesně takový, kterých se spíš bojíš:D

      Vymazat
  5. Řekla bych, že do té Ženy musí člověk dospět, nejde jí jen tak být nebo se jí stát. Takže si myslím, že stále máš spoustu času a že je zbytečný si svoje mladý a nespoutaný roky kazit určitou upejpavostí (a teď si přijdu hrozně stará, že takový věci říkám).
    Chápu, co obdivuješ a čeho by si nejspíš ráda dosáhla. Já to mám úplně stejně. Mým vzorem je Angelina Jolie z filmu The Tourist, ale ono celkově Angelina Jolie je pro mě "tou" ženou.
    Myslím si, že to neuchopitelné, co se snažíš pochopit na přitažlivosti, je to zvláštní tajemno, které si každá žena svým způsobem opatřuje. Muž potom vycítí, že za tím úsměvem je něco víc, že skrývá nějakou jinou stránku sebe samé, kterou neprojevuje....a tu chce potom poznat, proto se o tu ženu zajímá.
    Kdežto kluci tvého věku hledají pouze způsoby, jak se co nejvíce vyřádit a jak dostat holku do postele - a to je naprostý opak nějakého tajemna.
    Pokud máš ale vizi člověka, kterým by ses ráda stala, můžeš to postupně začít měnit.
    Chtěla jsem o ženství napsat celý článek a ten tvůj mi to skvěle připomněl, tak možná se potkáme tam. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥