čtvrtek 16. října 2014

Čaj, káva a podobné pro zpříjemnění dne.

Už u hodně z vás jsem četla spousty článku o čajových dýcháncích a těhlech věcech. A zjistila jsem, že to mám poslední dobou dosti stejně, tak jsem se rozhodla se s vámi taky podělit o své oblíbené dýchánky.





Jako malá jsem se vždycky kofeinu hrozně bála a čaje jsem pila možná tak s deseti kostky cukru a tunou medu. Ale vždycky jsem byla naprostý milovník kakaa a to mám až do teď. Představa horkého voňavoučkého kakaa a knížky mě nikdy neodláká. Jenže jsem se asi změnila nebo jsem prostě vyspěla, což je asi dosti logické a začala pít čaj i kávu denně. Jako drogu nebo co. Každý den si udělám čas na kávu, capucino a horký čaj s mátou a trochou medu nebo úplně bez slazení. A naučila jsem se to řadit do denního programu.

Každé ráno jdu sednout do kavárny pod domem, dám si capucino a sedím tam třeba dvacet minut, učím se čtu si a nebo si přiznejme, sedím u mobilu a prostě si hraju na internetu, píšu si s někým a no vždyť to znáte. A navíc mě v kavárně každý zná, takže je to příjemné naladění do dne. Každý mě s úsměvem pozdraví, optá se jak se mám a popřeje mi hezký den a hned je hned příjemnější. A navíc mi to pomáhá do dne, protože samozřejmě kofein. A někdy když prostě nestíhám, si to vezmu s sebou do termohrnku a svačím cestou na zastávku.

Zjistila jsem, že čaj je naprostá dokonalost. Každým dnem si uvařím po koupely horký čaj s medem a mátou a učím se s ním nebo si čtu nebo něco, ale přijdu si na tom jako závislá, protože mám pořád chuť na čaj. A čím nikdy nepohrdnu je samozřejmě kakao. Kdo by sladkým voňavým kakaem do postele nebo ke snídani pohrdl. Jenom snad ten, kdo ho nemá rád.

A čím si zpříjemňujete den vy, a co je taková vaše „droga“?
 
 
 
 
 
                                         Obrázky to abych vás nalákala:D

4 komentáře:

  1. má droga je asi čokoláda, vždycky pomůže na smutek, stres, únavu, ale i při chvílích štěstí,
    haha :D a čaje taky miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. naučila jsem se tendle rok pít černý a zelný čaj bez cukru, a přiznám se není ráno kdy bych odešla domů bez čaje, a kafe? jedině latte, a jak píšeš dokážu u něj seddět věčně a číst si, nebo učit se :)) je to fajn sedět sama v kavárně a pozorovat lidi :)) a být jen sama se sebou, a s knihou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je přesně to, o dělá den uplným!:) Je to super pocit!:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥