pátek 10. října 2014

Mé plánování času.


V dnešním článku vám přináším typy jak si naplánovat věci, tak, aby jste na nic nezapomněli, všechno měli a v něčem neměli chaos. Každý myslím zná, že na věcí často zapomíná, naplánuje si dvě věci na jeden den, protože na jednu zapomene nebo není jistá a podobné. A já jsem si zavedla svůj systém, nejen v plánování času a psaní všechno abych nezapomněla, ale taky abych neměla ve věcech chaos, tak vám tu dám pár typů, které vás třeba inspirujíJ

 


Nejdřív bych vám doporučila si všechno psát, někam kde to budete vidět vždy, aby jste si na to vzpomněli a viděli to vždycky! Já bych se bez těhlech věcí už neobešla a byla bych nesvá.

Diář-Blíží se nám vlastně už rok 2015 a budou se prodávat všude diaře a některé jsou vážně krásné a levné. A když budete mít nějaký, co se vám zalíbí, budete si do něj psát s chutí a pořád ho budete otevírat, věřte, že si to zapamatuje. Já si píšu do diáře snad úplně všechno, narozeniny, kroužkuju svátky, píšu úkoly, testy akce a všechno.  
 
 
 


úkolník- Jojo, možná je staromódní psát si ve škole úkoly do úkolníčků, ale já bych bez toho fakt úkoly neudělala. Jak se znám, nepamatovala bych si stranu, z čeho všeho bude test a podobné, takže vám to doporučuju. A když to pak po dokončení škrtnete je to sakra dobrý pocit.

Zápisník- ano je to možná to samé jaké úkolníček, ale do zápisníku si obvykle píšu třeba rychle nápady na články, nebo takové věci co si chci koupit, nebo co musím udělat a vím, že na to zapomenu, nebo když si jen chci narychlo zapsat vzpomínku, kterou si chci napsat do deníku a podobné, prostě pro takové osobní účely, které nechci zapomenout a postupně je po vykonání škrtám.  

Barvičky- Jo mohli jste si všimnout všechno mám hrozně barevné a někdy i přeplácané, ale vždycky mi ty hlavní věci vyniknout, nic se mi neplete dohromady a tudíž ani na nic nezapomenu, protože ty hlavní věci vykouknou a odliší se od těch méně výrazných.

Barevné papírky- Tady ty barevné papírky určitě všichni znáte. Já jsem jich nějakou dobu měla domu haldu a nevěděla co s nima, ale už jsem na to přišlo. Mám je všude po stěně u stolu a někde, kde je určitě uvidím a mám tam zapsané takové ty hlavní věci a nebo třeba „ vyprat tělocvik, dres na balet“ a nebo „ zavolat tam a tam“ prostě akutní věci, které snadno zapomenu.

Nástěnka- to je hrozně super věc. Plná papírků, které si chcete pamatovat a třeba i polepená těmi barevnými lístky, které to oživí a vykouknou. Ale je taky skvělá na fotky a podobné. A nebo na papíry co chcete vyplnit, přihlášky a nechcete je nechat válet na stole zapíchnete na nástěnku a nepomačkají se.


Blogdiary- můj osobní sešit jenom na blog. Mám tam rozvržené články na celý měsíc a rozdělené teda postupně po měsících. Načrtávám si tam články, píšu úvody a předepisuju a hlavně mě po druhém už nanečisto psaní vždycky napadnou ještě lepší věci a můžu si zapsat ty nejhlavnější myšlenky.

Poznámky v mobilu- To určitě každý zná a má. Já mám asi 4 šablony poznámek plné nápadů. Vždycky když  mám nějaký nápad narychlo to tam napíšu a když potom nevím o čem psát článek, podívám se tam a hned vím o čem psát.

Takže to jsou moje typy, jak nemít všude chaos a mít ve věcech pořádek. Pro mě to je dost praktické, tak doufám, že jsem inspirovala i vás!:)
Natali.
 

8 komentářů:

  1. Dobrý článok :) Ja osobne mám diár, ktorý mi vážne pomáha, farebné papieriky sú must-have a ešte blogový zošit :)

    http://life-by-romi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Není nad diář, který se stal mou externí pamětí, a nad barevný papírky, se kterýma si pomalu ale jistě tapetuju...

    OdpovědětVymazat
  3. To je teda pravda, bez diáře, kalendáře a barevných papírových lepítek bych byla úplně vyřízená :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Bohužel u úkolů jsem na tom podobně. Nemám je zapsaný, nevím o nich. Já mám diář dá se říct, že na vše :)

    www.anika-rodriguez.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím to zapsat aspoň někam, nejlépe tam kde to vidím a diář a ukolník je nejlepší!:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥