středa 29. října 2014

Našeptávač mozku.

Vnitřní hlas, který slyšíte na každém kroku, je tu stále s vámi a mluví s vámi. Nejlepší kámoš, který na vás neustále mluví a předříkává vám vše. Slyšíš ho, ale definovat ho nedokážeš. Nenapodobíš jeho zvuk, nepamatuješ si co všechno ti říkal, nedokážeš říct, co přesně v té hlavě dělá. Jen tam je. A ty to víš, protože ho bez přestání slyšíš.




Znáte ten hlas, který vám přijde, jako by jste ho ovládali vy sami, jako by vám vnitřní hlas říkal přesně to, co vy chcete slyšet?  A přitom to není pravda. Aspoň podle mě. Ten hlas, nám právě otvírá oči. Mluví na nás. Řve na nás, ať běžíme rychleji, když nám ujíždí autobus. Uklidňuje nás, když vidíme, cp nemáme. Potichounku pláče s námi, když nám není nejlíp a vy, že se smějeme za něj, když se smát prostě chceme. Doufá v to.  Doufá, že mu nasloucháme. Že posloucháme jeho pokyny, které jsou někdy to nejcennější co máme. Náš kámoš někde uvnitř hlavy, který nás opravdu nikdy neopustí a bude tu pořád a to doslova
.
Má  našem mozku své místo. Našeptává myšlenky a potichounku nám vdechuje chuť do dne. Tím, že na náš mluví a nikdy není zticha. Stále mluví, stále ho slyšíš, nikdy tím pádem nebudeš sám, protože pořád uslyšíš, že na tebe někdo mluví. Tvá mysl nikdy nebude zticha, protože uslyší, ten vnitřní hlas, který ti vdechuje slova, tvoří věty a tvoří tak, výplň celého tvého dne. Dokážeš si povídat sám se sebou. Nikdy tě neopustí. Vytvoří ozvěnu v té hlavě a zanechá jí tam na dlouho.


Spolu s námi roste. Od pisklavého dětského hlásku se vyvíjí a přeměňuje se v nám podobný mohutný hlas. Je neustále s námi. V každým koho potkáš je jeho vnitřní hlas. Každý ho má, každý ho slyší. Ale slyší ho jen on. I když ty máš ozvěnu v svojí hlavě, místnost ztichne. Každý slyší svůj vnitřní hlas, ale neopustí stěny těla. Můžeš nehybně stát a jen naslouchat svému hlasu, který je ti tak známý a slyšíš ho pouze ty, ale nikdy, nikdy s ním nebudeš sám. Neustále ho uslyšíš..


6 komentářů:

  1. Já za svůj vnitřní hlas považuji osud. Věřím v osud, který s námi dělá, co se mu zlíbí. Někomu přeje a někomu ne....:) Hezké :'3

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek, donutilo mě to se nad tím zamyslet :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥