čtvrtek 31. července 2014

Balkon?!

Na začátek měsíce a jako vůbec první srpnový článek jsem si pro vás připravila myšlenkový článek:)
Balkon? Místo, které jsem vždycky měla ráda a vždycky jsem si ho přála mít na každé dovolené a všude kde jsem byla. Jen tam sedět s knížkou a číst a přitom pozorovat vše a já vždycky milovala tam jen tak sedět a sledovat.

Balkon na chalupě je nové místo, kde jsem si našla soukromí a úplnou euforii. Je tam krásně jak za slunka, tak za deště nebo zatažena. Když svití slunko, hezky to hřeje a zároveň na mě padá stín, takže to je příjemné. Za deště se ke mně kapky moc nedostanou a jestli ano, stačí se pořádně zabalit do deky a přijdu si před vším ochráněná, jako by mě to všechno před deštěm chránilo, měla bychom sklo a to mě chránilo před venkovním světem. Vidím tam všechno, co potřebuju, na všechno mám rozhled a při pohledu na to co se děje pode mnou nebo co se děje v mém dohledu mě dostává do úplné euforie. Mizí strach, špatná nálada a nahrazuje jí jakýsi klid, který je natolik příjemný, že tam dokážu sedět a naslouchat všemu, sledovat vše. Nevnímám svět a zároveň vidím úplně všechno a všechno slyším i přes to nevnímání. A nejúžasnější je slyšet všechny zvuky. Ať už jen auta, lidské kroky a debaty, dětské výkřiky a cákání vody, štěkání psů nebo jen stupňující kapky deště. Z malého krápání se najedenou stává krupobití a nekonečné lijáky deště. A já pozoruju, jak se z toho malinkého poprchávání stal slejvák, před kterým se radši schovám domů a budu pozorovat vše za oknem.

10 komentářů:

  1. balkon mam taky rada. ne ze bych se tak casto opalovala, ale obcas to tam praktikuju. rada si na balkone ctu a nebo pozoruju okoli s kafickem, bydlime v sestym patre, takze rozhled to docela je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozorování skvělé:) 6 patro už je celkem mazec:O

      Vymazat
  2. Doma balkón nemám, ale úplně ti rozumím, protože taky pořád hledám místo, kdy mi bude dobře. Kdy budu psát, číst a čas tam bude ubíhat pomalu. Momentálně je to asi postel. :)
    Moc pěkný článek, jak já jsem se na něj těšila! :)

    Promiň za předešlý koment...

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek :D Taky zbožňuju balkóny :D Nominovala jsem tě na Tag :) Když tam se koukni na můj blog :) Tam najdeš vše :)

    http://gilraen-camellie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju, už jsem nominováná po, takže si asi vyberu jen jeden,ale vážím si oho děkuju!:)

      Vymazat
  4. Nominoval jsem tě!!! http://kubasmejkal6.blogspot.cz/2014/08/ahoj-tak-vas-zase-vitam-u-liebster.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju vážím si toho!:) Podívám se na otázky a vyberu jen jeden, už jsem nominovaná po páte:) Ale děkuju!:)

      Vymazat
  5. Aj ja mám rada balkóny , len mi vadí že náš je taky malý , taký že sa mi tam akurát zmestí chodidlo . :(
    http://libertepaixegalite.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme balkon docela velký a jsem za to hrozně ráda:)

      Vymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥