čtvrtek 3. července 2014

Buď rád, že si rád.


Jo, je moc fajn se nad nimi někdy zamyslet.

Nedávno jsme o tomhle s kamarádkou uvažovaly a já vlastně při tom celém rozhovoru přišla na jednu věc, která by se dala do nekonečna rozvíjet, ale já vám ji povím jak nejstručněji a nejlépe dokážu.

Každý víme, že lidi mají svoje problémy a někteří mají úplně jiné problémy než my. Jsou to třeba doopravdy problémy jako třeba nemoci, problémy v rodině a podobné. A někteří z nás si řeknou, že problémy co řeší oni jsou oproti těm vážnějším problémům koniny. A proto přestanu svoje problémy řešit? Protože jsou menší než některých jiných lidí? Proto se o svoje problémy nezajímám a přemýšlím nad těma jiných lidí? Problémy se, kterýma neudělám nic jiného než, že jich budu litovat? Vaše lítost takovým lidem nepomůže! Jenže my jejich problémy nechápeme. Nemysleme si, nechápeme. My se neumíme vžít do jejich života a ani když by jsme chtěli, nemohli by jsme je úplně pochopit.

A že naše problémy jsou oproti jejich koniny? Možná, že naše problémy nejsou zase tak hrozné, ano lidi mají horší problémy, ale my můžeme být jenom rádi, že naše problémy nejsou horší a vetší. Buďme rádi, že naše problémy nejsou takové, ale přestat řešit svoje problémy jen kvůli tomu, že nejsou dostatečně velké a tak jsem hrozný člověk, že svoje problémy vůbec řeším? To je podle mě trochu blbost. Muže nám být takových lidí líto, snažit se podpořit, být jim oporou a být s nimi v nejhorším, ale z jejich problémy je nedostaneme a nevyřešíme je. A navíc svoje problémy řešit musíme, protože stejně jako cizích lidi, tak ty naše taky nikdo nevyřeší,

A ti ostatní kdo se nad problémy ostatních a vaše problémy nejsou zas tak obtížné, přestaňte svoje problémy zveličovat a snažte se lidem s problémy jakkoliv pomoc.

 

5 komentářů:

  1. Trošku složitěji řečeno (na mě =D), ale souhlasím =) Pěkný článek ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já to bohužel neuměla vysvětlit stručněji:DD Děkuju:)

    OdpovědětVymazat
  3. Chápu :-)
    Pravda ;-) Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  4. Já vím, tuhle celou věc chápu a uvědomuji si jí, přišla jsem s tím proto, protože mě to prostě zlomilo, ta moje zaslepenost a to jak jsem flegmatická vůči mě..
    Prostě naštvalo mě to, jak já a všichni holky v mém věku řešíme takové blbosti, jako jestli bychom neměli zhubnout a jaký je jaký kluk a všechno to pro mě najednou měla strašně malou váhu, když jsem viděla tu nemocnou holčičku s rouškou.. Ji je 6 a má leukemii.. Přišlo mi to nefér..
    Uvědomuju si to, že ano.. Dám musím řešit problém jestli v těch riflích nemám velký zadek a jak nebalit kluka, který mi za to ani nestojí a to proto, protože ještě nepřišly ty pravé problémy a jsem za to ráda..

    OdpovědětVymazat
  5. Já si to taky samozřejmě uvědomuju, ale neříkej, že tvoje problémy jsou blbost, protože tvoje nejsou!

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥