středa 16. července 2014

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.


Lidé jsou zvláštní bytosti. Stěžují si, že život je až moc těžký, ale když je na výběr pohodlná cesta bez překážek a zbytečných kopců a cesta plná kamení a vyčerpávajících stoupajících vrcholů, vyberou si tu druhou. Proč? Asi, že tu druhou možnost nevidí nebo jí nerozumí.? Nevím.. Možná, že jen neví, že tu ta druhá možnost je. Neříkám, že to je chyby lidí, jen je to taková naše zvláštnost, kterou máme vnuknutou do sebe.

Každopádně vše co je lehké lidé udělají těžce. Neříkám, že to nedělám, dělá to obvykle každý, ale když se nad tím zamyslím je to zvláštnost. Vybrat si to těžší když to jde i lehce. Možná je to tím, že nad věcmi, tak moc nauvažuju a dělám věci zbrkle a nebo, prostě ta jednodušší verze činu nejde vidět a vyjde na povrch až později, aby ze mě udělala tupce. Každopádně pro mě to je trošku potupné, ale já se sobě vždycky směju, když to není vážná situace. Já jsem vždycky nakonec ráda, že to všechno dotáhnu do konce a je jedno jak moc obtížná cesta to pro mě byla.
Například, když pečete. Do každého receptu vám napíšou: Smíchejte prášek na pečení s vodou a v malé mističce to metličkou zašlehejte. Směs přidejte do zbývajícího těsta a promíchejte znovu.
Ano, chápu někdy je to potřeba na hrudky, ale vážně dělá prášek napečení hrudky? Nevím jak váš, ale můj teda ne, a vždy, když tohle čtu tak se tomu zasměju a udělám si to podle svého a výsledek je vlastně stejný. Jen mám z něj lepší pocit, že jsem se zamyslela.

4 komentáře:

  1. Pěkný článek, ale chce ti k němu něco říct. Neber to jako urážku jen chci pomoct. Přijde mi, že začáteční myšlenka je super, ale dál už to všechno jen opakuješ a nic jsi nepřidala, jen ses to snažila prodloužit. Možná je to jen můj pocit, ale jinak je článek strašně super, protože jsi měla dobrou myšlenku a pak jen... Jsi to prostě ty. :D :)

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Neberu to jako urážku, děkuju:) Pokusím se to neopakovat:)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s tebou ;)

    Měla jsem spolužačku, se kterou jsme měly společný a poměrně náročný projekt. Spolužačka naznačovala, že po ukončení semestru se školou předčasně končí. Většinu úkolů na začátku jsem dělala já, protože se mě dotkla její věta: "Doufám, že nebudu muset dělat vše sama." a pak to dopadlo přesně naopak - vše jsem dělala já.

    Večer před jednou prezentací jsem jí psala, jestli s tou prezentací počítá a ona mi napsala, že do školy už nejde, protože se NĚCO stalo a je to náhlé atd. Ta můra to plánovala minimálně týden dopředu, protože se párkrát prokecla, jak se bude stěhovat z koleje. Ten večer jsem se nevyspala, protože jsem musela udělat celou prezentaci opět sama. Druhý den jsem to ve škole řekla učitelce, jak mě ta můra v tom nechala samotnou a po mém naštvaném facebookovském statusu si mě spolužačka smazala z přátel.

    Takže proč to dělat jednoduše, když si můžeme lhát, podvádět a dělat si naschvály?! :/

    OdpovědětVymazat
  4. To je hodně zlé, nemám ráda, když to lidi nechají na tebe a jestli do toho ještě lhala.. užasná taktika..

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥