středa 9. července 2014

Sourozenecká láska.


Asi bych se nejdřív měla pozastavit k mé lásce k dětem. Každý říká, že děti jsou naše budoucnost. To asi ano, ale když mi těm dětem nepůjdeme dobrým příkladem, tak to podle mě moc dobrá budoucnost nebude.   

 


 
Já osobně nějaký znalec děti nejsem, ano sourozence mám tři, ale taky jsem třetí v pořadí, takže jsem si toho hlídání moc neužila. Ale hrozně moc ráda se divám na brášku, do jeho očí a vidím, jak mi před očima pomalu roste. Jak už si začíná sám rozhodovat a odporuje, ale taky si všímám, jak moc mám o něj strach. Jak, když přijde ze školky, se ptám jak se má a vždycky ráda slyším, jak si se všema hrál. Nebo když pro něj přijdu a vidím jak se s ním všichni loučí. Jak jsem ráda, že mu nikdo neubližuje, ale i tak se bojím, jak vyroste. Co budou jeho vlastnosti, jestli mě bude mít pořád tak rád a jestli bude rád vzpomínat na časy, které jsou teď. Jestli si bude rád vzpomínat na časy, co jsem strávili společně a jestli si se mnou v pubertě bude povídat o svých problémech. Jestli přijde a poprosí mě o radu. Protože já mu jí vždycky ráda dám a vždycky mu budu ráda pomáhat, stejně jako moje starší sestry pomohli mě. Doufám, že si za mnou přijde popovídat a nebude si ze mě dělat srandu. Jestli mu dokážu pomoct tak, jak mě pomáhají moje sestry a jestli se spolu budeme smát a blbnout tak jako blbneme teď.  Možná je to hloupé, ale já se bojím, že z mého bratra nebude dobrý člověk, i když vím, že určitě bude. Já jen doufám v to, že až bude velký a dospěly a bude o dvě hlavy větší než já, přijde ke mně, obejme mě, zasměje se se mnou, svěří se mi a řekne mi, jak moc rád vzpomíná na ty časy, kdy jsme byli spolu, a když jsme se často mlátili.

4 komentáře:

  1. Moc krásný článek! :) Upřímně si myslím, že Honzík bude stejně dobrý člověk, jako jste vy všichni, že až vás zase uvidím za 20 let všechny pohromadě, budu se usmívat nad tím, že už i ten malý prcek tě přerostl a jak se máte všichni pořád strašně rádi. Jak se spolu rádi smějete užíváte si jeden druhého! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc:) Taky si myslím, že nebude nějaký zlý, ale ten strach o něj tady asi pořád bude:)

    OdpovědětVymazat
  3. pěkný příspěvek :)) zajímavý na zamyšlení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥