úterý 16. září 2014

Můj odpočinek.


Všichni máme svůj vlastní způsob odpočinku. Každému vyhovuje něco jiného, každý máme jiné priority a zájmy a každý si odpočine po něčem jiném. Odpočinek potřebuje každý. Zvlášť teď po nájezdu na nový režim života. Každý si potřebuje odpočinout a po tom učení a sedění ve škole trochu odpočinout.  Každý z nás si odpočinek zaslouží a pro každého je potřebný, ať už je někdo sebevíc silný, každý potřebuje na chvíli oddychnout, zastavit a vypnout od tohohle světa. Uspořádat si své myšlenky a vžít se jen do svého světa, které nikdo nechápe. A ne jako matiku. Chvíli neuvažovat o škole, ale o sobě. 

Odreagování je taky důležité. Chvilku zapomenout na normální život a dělat to co nás baví a něco, co nám dá do hlavy jiné myšlenky.

A tak vám chci dát par typů jak odpočívat, odreagovat se a nebo se s vámi podělit o tom jak ráda odpočívám já.

Čtení- Jsem čtecí nadšenec, ale přes školu na to moc času nemám, takže jsem ráda, když si můýu lehnout do postele, zabalit se do deky, uvařit si čaj s medem a pomalu se prodírat přes ty neznáme stránky a objevovat ten děj.

Psaní- pro mě dokonalý odpočinek. Konečně si myšlenky uspořádám a dají mojí klid. Sedím s počítačem v ruce a jídlem okolo sebe a píšu to co ze sebe potřebuju dostat.

 

Písničky- můj velký pochopenec a naprostá láska, bez které bych si svůj život nedokázala představit. Jen sedět v okně na parapete a poslouchat písničky ve sluchátkách a nechápat tomu, jak něco může být tak sakra výstižní.

Filmy- Ať už se dívám na film v pohodlí domova s jídlem a vším po ruce a nebo se upravím a vyrazím do kina, je to jedno. Ale film, je něco jako vžitý do jiného světa. Chvilku žiješ jiný život a vidíš to na vlastní oči. Směješ se, pláčeš a rozumíš ději a potom je věc, ke které se můžeš myšlenkou vrátit. Skvělé odreagování.

Cvičení- nevím proč, ale tohle mě baví. Ať už jde o posilování a nebo cvičení na balet a tak, prostě mě to baví, je to moje záliba, koníček a ráda t dělám s pocitem, že ještě funguju. Možná to není odpočinutí ale odreagování, které je někdy lepší než si odpočinout.

Spánek- To je vždy nejúčinější. Při únavě prostě zalehnout do měkoučké postílky, zavřít oči a usnout s hlavou plnou myšlenek.

 

Pohyb- Pohyb je sám o sobě dost důležitý a mě pomáhá. Nemyslete si, že ráno vstanu v a jdu běhat a nebo si v pokoji kopu s míčem. To fakt ne. Jsem na sporty levá a to doslova bez srandy, vážně levá. Ale můj smysl pro pohyb je tanec, takže když se potřebuju hýbat, odklidím nepořádek, pustím si písničky a žiju si svůj pohyb.

Focení- Já jsem u focení oboustranná. Ráda stojím před foťákem, ale i za ním. A vždycky, když mi někdo dá nabídku s focením, nadšeně přijímám, protože mám potom s fotek vždycky radost a hledám si ty nejlepší, protože po tom moje radost jen a jen stoupá.
Koupel- Ponořit do do horké vany snad nikdy nikomu neuškodilo. Pokud nidko vodu moc nepřiteplil nebo jak to říct:D Příjemné, uklidňující a po náročném dni to nejlepší.



                                      
  A jak odpočíváte vy a jak se snadno odreagujete?

11 komentářů:

  1. Krásný článek <3 :33 :)
    Já si u psaní většinou moc neodpočinu.. Nebo možná jo, ale potom musím hóódně doplňovat.. =D :)
    - pohyb a cvičení! :) .. Odpočinu si u běhání, sice jsem potom úplně utahaná a jsem ráda, když zalehnu do postele.. Ale je to prostě aww :33 :)
    .. http://blogilateskaty.blogspot.cz ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu mockrát:33 na běhání sem upřímně uplně leva:D

      Vymazat
  2. Supr článek několik bodů se nám naprosto schoduje :) čtení, psaní, muzika, koupel a spánek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, hlavně to čtení <3 Úplně to miluju...Krásný článek ;) http://adele-seven.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny a originálny článok :) a na odreagovanie aj ja používam čítanie a fotenie :)

    OdpovědětVymazat
  5. - nominovala jsem tě..
    - a omlouvám se, že to píšu sem do komentářů.. :\ :)
    http://blogilateskaty.blogspot.cz/2014/09/zpoved-blogerky.html

    OdpovědětVymazat
  6. AHOJ :)

    Chcela by som Ťa pozvať do mojej NARODENINOVEJ GIVEAWAY!

    MAJ SA KRÁSNE :)
    NIKA

    OdpovědětVymazat

Děkuju vám, za každý milý komentář!:) ♥